Acasă Stiri Patroana grădiniței în care copiii erau îmbătați și maltratați, inculpată într-un nou...

Patroana grădiniței în care copiii erau îmbătați și maltratați, inculpată într-un nou dosar / Detalii exclusive

248
0

Eliza Pufleanu, patroana grădiniței „Micul regat”, unde copiii erau obligați să bea alcool și cafea, apoi erau maltratați de educatoare, este acuzată, mai nou, de evaziune fiscală.

RECLAMĂ

Afacerista care a fost declarată nevinovată în dosarul „Micul regat” a fost trimisă recent în fața judecătorilor, în calitate de reprezentant al SC Ian Prod 2000 SRL. Conform portalului instanțelor de judecată, afacerista este acuzată de infracțiuni de evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la peste 100.000 de euro.Le dădeau copiilor vin, ca să adoarmă mai repede

Educatoarele de la grădiniţa „Micul regat” au devenit celebre după ce presa a publicat imagini şocante surprinse de camerele de supraveghere, în care micuţii erau bruscaţi, târâţi, umiliţi şi terorizaţi. În timpul anchetei s-au descoperit mai multe nereguli, inclusiv faptul că „Micul Regat” funcţiona fără autorizaţie, doar pe baza unei declaraţii pe propria răspundere. Potrivit unor înregistrări, micuţilor li se dădea să bea vin, pentru a putea dormi la prânz, iar când se trezeau erau puşi să bea cafea.Când nu ascultau, erau pocniți și târâți ca niște saci de cartofi. Potrivit documentelor oficiale, directoarele unităţii erau Eliza Pufuleanu şi Cristina Daniela Manolache, educatoarele angajate – Irina Petre, Andreea Gheorghe, Alina Mihai şi Larissa Hercus, iar ajutoarele de educatoare – Nicoleta Ichim, Georgiana Vierescu şi Cristina Arma. Eliza Pufleanu a fost condamnată la un an şi 5 luni cu suspendare, iar ulterior a fost achitată definitiv.

Avocatul Ştefan Roman, apărătorul unuia dintre părinţii care au depus plângere penală împotriva educatoarelor bătăuşe, a declarat, la momentul respectiv, pentru Mediafax: „Grădiniţa era prevăzută cu un sistem de supraveghere care în mod normal era pornit în fiecare zi până la orele prânzului. În perioada normală de filmare totul era în regulă, dar în două zile, la sfârşitul anului trecut, sistemul a fost uitat pornit după ora 12.00, iar în acel timp au fost filmate imaginile care au apărut în presă. (…) Imaginile erau accesibile, conform contractului. Părinţii aveau dreptul să vadă imaginile, iar în contract se stipula faptul că se filmează până la ora 12.00. Părinţii puteau să intre on-line să vadă imaginile”.

Avocatul a povestit că unul dintre părinţi a intrat în posesia imaginilor absolut întâmplător, datorită faptului că cei de la grădiniţă au uitat să oprească respectivele camere de supraveghere. „Sunt 60 de copii la acea grădiniţă şi un singur părinte a văzut întâmplător aceste imagini. Toate imaginile pe care le vedeţi sunt filmate în numai două zile, deci vă puteţi imagina ce se întâmpla în fiecare zi. Părinţii au văzut că micuţii veneau acasă plini de vânătăi, iar când întrebau ce s-a întâmplat li se spunea ba că s-au ciocnit între ei, ba că s-au lovit de vreun obiect. Unii dintre ei veneau acasă mirosind a cafea. Li s-a spus că au mâncat bomboane. Niciodată nu şi-au putut închipui că ei primeau cafea la grădiniţă. (…) Primeau vin înainte de culcare, ca să adoarmă, iar când se trezeau primeau cafea. Acest lucru reiese clar din înregistrările audio care s-au făcut: două angajate vorbeau între ele dacă au servit vinul copiilor”, a mai precizat avocatul.

sursa:https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/patroana-gradinitei-in-care-copiii-erau-imbatati-si-maltratati-inculpata-intrun-nou-dosar-detalii-exclusive-304439.html

RECLAMĂ
Articolul precedentAlina Popa va lansa un nou clip pe canalul de youtube TVF Oltenia
Articolul următorGeorgiana Lobonț, surpriză de proporții de ziua ei de naștere. Artista a împlinit 29 de ani: „Am avut o primire…”