Acasă Stiri Parfum de epocă în Piaţa „Mihai Viteazul“

Parfum de epocă în Piaţa „Mihai Viteazul“

716
0

Mii de craioveni s-au adunat în urmă cu puţin timp în Piaţa Mihai Viteazul pentru a lua parte la o premieră în Craiova: o paradă a costumelor medievale, cu primăriţa Lia Olguţa Vasilescu în rol de prinţesă. S-au dansat dansuri medievale, defilări graţioase ale domniţelor de altădată şi au fost reînviaţi cavalerii care au contribuit la prima unire din istoria principatelor române. Toate într-un spectacol de execepţie organizat de Primăria Craiova.

RECLAMĂ

Parada din această seară, acompaniată maiestuos pe acorduri de muzică medievală, interpretate de Filarmonica Oltenia, au făcut din eveniment un adevărat spectacol de bun gust, în cadrul căruia cultura şi arta au fost ridicate la rangul cel mai înalt. Iar ce s-a întâmplat în această seară este doar o continuare a ceea ce s-a dovedit a fi un spectacol absolut reuşit organizat de municipalitate. „Vreau să vă spun că ieri seară (sâmbătă, n.r.) am stabilit un record în România şi anume acela de a aduna 10.000 de oameni la un spectacol de teatru, pentru că simularea bătăliei de la Călugăreni a fost un spectacol de teatru, până la urmă. Sunt foarte bucuroasă că oamenii au venit în număr atât de mare şi în această seară şi pot spune că festivalul „Mihai Viteazul” a fost într-adevăr o reuşită”, a spus primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.

Tot aparatul administrativ al Primăriei s-a echipat în costume medievalem spre încântarea craivenilor adunaţi în Piaţa Mihai Viteazul.

Craiovenii s-au arătat clar interesaţi de acest gen de spectacole şi par să fie mult mai deschişi faţă de astfel de evenimente decât s-ar fi crezut.

RECLAMĂ
Articolul precedentAstăzi este ziua «Tunarului» ar fi împlinit 68 de ani, Ion Oblemenco, legenda merge mai departe
Articolul următorFestivalului de folclor “Mariana Ionescu Capitanescu” la Danciuleşti – Gorj