Acasă Stiri Parchetul cere 11 ANI DE ÎNCHISOARE pentru Gigi Becali

Parchetul cere 11 ANI DE ÎNCHISOARE pentru Gigi Becali

1153
0

Procurorii au cerut în instanţă condamnarea la 11 de închisoare a lui George Becali, în dosarul în care acesta i-a sechestrat pe hoţii care i-au furat maşina. Judecătorii au stabilit ca verdictul definitiv în acest caz să fie dat în 11 februarie.

Luni, completul de cinci judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a dezbătut recursul formulat de Parchet împotriva deciziei unui complet de trei judecători de la aceeaşi instanţă, prin care inculpaţii din dosarul sechestrării, între care şi Gigi Becali, au fost achitaţi.

RECLAMĂ

Apărătorii celor achitaţi au cerut respingerea recursului şi menţinerea deciziei de achitare. Astfel, avocatul lui Gigi Becali a arătat că, în raport de modul în care a procedat clientul său la barul din Pipera, acesta nu poate fi condamnat pentru sechestrarea celor care îi furaseră limuzina.

La termenul de luni al procesului, procurorul prezent la instanţă le-a cerut judecătorilor casarea deciziei de achitare şi condamnarea tuturor inculpaţilor „la media limitelor speciale de pedeapsă prevăzute de lege” în cazul acestor infracţiuni.

Concret, a arătat ulterior procurorul, inculpaţii din dosar ar trebui condamnaţi la o pedeapsă de aproximativ 11 ani şi şase luni, limitele fiind între 7 şi 15 ani pentru fapta pentru care aceştia au fost deferiţi justiţiei.

Procurorul a mai spus că instanţa de fond, respectiv completul de trei judecători al instanţei supreme, a greşit atunci când i-a achitat pe cei din acest dosar.

Potrivit procurorului, modalitatea prin care s-au comis faptele sunt de natura unui „comando urban” în sensul că s-au folosit arme de foc, au existat urmăriri şi accidentări în trafic, răpiri şi violenţă.
Procurorul a mai arătat că dacă persoanele din acest dosar ar fi achitate, s-ar crea impresia că orice persoană îşi permite bodyguarzi îşi permite şi să depăşească şi limitele legale în a-şi face dreptate.

„Becali a săvârşit fapta de lipsire de libertate cu intenţie directă, pentru că a prevăzut şi acceptat posibilitatea producerii ei atunci când şi-a trimis bodyguarzii să-i aducă pe presupuşii hoţi ai limuzinei sale”, a arătat magistratul.

De aici, a arătat procurorul, rezultă şi intenţia directă, iar lipsirea de libertate subzistă indiferent de modul prietenos în care s-au derulat discuţiile la bar. „Este exclusiv dreptul autorităţilor să lipsească de libertate pe cineva în condiţii expres şi limitativ prevăzute de lege”, a subliniat procurorul.

În continuare, avocaţii celor inculpaţi în acest dosar expun în faţa celor cinci judecători motivele pentru care completul de cinci ar trebui să menţină achitările date de instanţa inferioară.

Gigi Becali, a fost achitat, în 19 octombrie 2011, de către un complet de trei judecători al ICCJ, el fiind acuzat că le-a ordonat gărzilor sale să îi prindă pe cei care i-au furat un Mercedes. Hoţii au fost duşi apoi la sediul Partidului Noua Generaţie (PNG), pe care Becali în conducea, loc unde aceştia au fost sechestraţi câteva ore şi agresaţi.

Decizia instanţei a fost contestată de Parchet şi de unii dintre inculpaţii din dosar, iar dosarul a ajuns la completul de cinci judecători de la aceeaşi instanţă.

Gigi Becali a fost achitat de judecători în baza articolului 10 litera d din Codul de procedură penală, respectiv pentru că lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii.

În baza aceluiaşi articol au fost achitaţi şi Ştefan Dediu, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu, Marcel Popa şi Romulus Dumitrescu.
sursa: REALITATEA.NET

RECLAMĂ
Articolul precedentImagini cu Bercea Mondial din închisoare! Uite cât de bine o duc deţinuţii de la Penitenciarul de Maximă Securitate Craiova
Articolul următorAlexandra Dinu s-a despartit de logodnicul italian! Actrita a reluat relatiile cu vechii pieteni si este dornica sa iasa in lume!