Acasă Stiri Omul lui Radu Mazăre și al lui Nicușor Constantinescu, Sorin Strutinsky, ridicat...

Omul lui Radu Mazăre și al lui Nicușor Constantinescu, Sorin Strutinsky, ridicat de DNA

1250
0

Sorin Strutinsky este om de afaceri, acționar la peste 40 de companii, mâna dreaptă a lui Radu Mazăre şi coleg de an cu primarul Constanţei, la Universitatea de Marină Civilă, scrie evz.ro.

RECLAMĂ

Pe numele lui Sorin Strutinsky a fost emis un mandat de aducere, într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie. Sorin Strutinsky este un apropiat al primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre, cu care este asociat în mai multe firme.

În decembrie 2014, Agenţia Naţională de Integritate cerea DNA să îl cerceteze pe Radu Mazăre pentru conflict de interese, după ce Primăria Constanţa a acordat contracte în valoare de aproape 4,6 milioane de euro firmelor Conpress Holding şi Soti Cable Neptun, în care este asociat şi Sorin Strutinsky, scrie Mediafax.

„Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie cu privire la posibila săvârşire de către Radu Ştefan Mazăre, primar al Municipiului Constanţa, a infracţiunii de conflict de interese, întrucât, în calitate de reprezentant al Municipiului Constanţa, a semnat cinci contracte şi un acord cadru (cu cinci contracte subsecvente), încheiate între Primăria Constanţa şi două societăţi comerciale (SC Conpress Holding SRLşi SC Soti Cable Neptun SRL) care îl au ca asociat pe Strutinsky Sorin Gabriel, persoană cu care Radu Ştefan Mazăre se află în relaţii comerciale în alte opt societăţi comerciale”, arăta atunci ANI.

Potrivit unor surse, Radu Mazăre şi Sorin Gabriel Strutinsky ar fi fost asociaţi în nouă firme, respectiv: Soti Cable Neptun SRL, SC Alliance Qwest Company SA, SC Comtex SA, SC Conpress Group SRL, SC Eurosantis Com Invest SA, SC Ideea Contrast SRL, SC Sigma Trading SRL, SC Silk Estate SA şi SC Xenoti SRL. ANI a mai stabilit că primarul Radu Mazăre a aprobat, în urma procedurii de selecţie a ofertelor, raportul de atribuire a contractului de finanţare din fonduri nerambursabile pentru susţinerea spectacolelor care au fost organizate cu ocazia evenimentului „Sărbători de Iarnă – Orăşelul Copiilor 2013”, încheiat între Primăria Constanţa şi SC Soti Cable Neptun SRL. Valoarea totală a contractelor acordate celor două societăţi comerciale este de 20.621.572, 49 lei, fără TVA (aproximativ 4.580.000 de euro).

În decembrie 2014, Sorin Strutinsky, partener de afaceri cu Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu, a trimis un comunicat prin care îşi expune punctul de vedere asupra ultimului dosar în care Agenţia Naţională de Integritate îl acuză pe Mazăre de conflict de interese pentru că a atribuit contracte firmelor conduse de Strutinsky, scrie Adevarul.

Redăm integral comunicatul trimis de Sorin Strutinsky în după-amiaza de marţi, 9 decembrie:

„În calitate de preşedinte al SOTI CABLE NEPTUN SRL şi ca urmare a menţionării numelui meu şi a companiei, de către Agenţia Naţională de Integritate, în comunicatul care anunţă public cererea sa catre DNA, ca primarul Constanţei, Radu Mazăre, să fie cercetat pentru conflict de interese, pentru restabilirea deplină a adevărului, aduc la cunoştinţa opiniei publice următoarele fapte: 1. SOTI CABLE NEPTUN SRL este una dintre cele mai vechi televiziuni din ţară. A fost înfiinţată în 1993. Peste 1.000 de jurnalişti, unii nume celebre astăzi, au trecut, în timp, prin studiourile NEPTUN TV. Astăzi, SOTI CABLE plăteşte salarii, taxe şi impozite la zi pentru 200 de jurnalişti şi, ca majoritatea entităţilor media din România, se străduieşte să supravieţuiască în beneficiul telespectatorilor săi.

RECLAMĂ
Articolul precedentCS U Craiova: nu deţine palmaresul Universităţii Craiova!
Articolul următorSorin Ovidiu Vintu: Elena Udrea a fost amanta lui Traian Basescu!