Home Stiri Olguţa Vasilescu: Cetăţenii Craiovei să respecte mediul în care trăiesc

Olguţa Vasilescu: Cetăţenii Craiovei să respecte mediul în care trăiesc

594
0
loading...

Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a avut astăzi o întâlnire cu şefii Gărzii de Mediu Dolj, Companiei de Apă ”Oltenia”, Administraţiei Bazinale de Apă ”Jiu”, Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj şi Poliţiei Locale, pe teme ce privesc mediul.

loading...

Primarul Municipiului Craiova i-a asigurat pe reprezentanţii Gărzii de Mediu Dolj că se vor caseta canalele colectoare din zona Râului (zonă în care au demarat procedurile de casetare şi asfaltare) şi din zona Lidl, George Enescu (zonă în care se întocmeşte studiul de fezabilitate).

Olguţa Vasilescu a ţinut să precizeze că se va reconstrui, conform standardelor internaţionale, Grădina Zoologică din Parcul ”Nicolae Romanescu” (lucrare pentru care s-a obţinut finanţarea), se va realiza Adăpostul canin (se află în construcţie) şi se va realiza colectarea selectivă a deşeurilor (prin implementarea Masterplanului de deşeuri).

Lia Olguţa Vasilescu a prezentat şi faptul că, de anul viitor, gunoiul menajer precum şi deşeurile din plastic, hârtie şi metal vor putea fi depozitate în capsule încastrate în pământ, astfel încât cetăţenii Craiovei să nu mai fie deranjaţi de miros, câini şi oamenii străzii.

În cadrul acestei întâlniri s-a stabilit să fie transmise somaţii tuturor proprietarilor care deţin terenuri în zonele Balta Craioviţei şi Corniţoiu să-şi îngrădească proprietăţile, pentru a nu mai fi aruncate gunoaiele pe acele terenuri.

În perioada următoare, în vederea combaterii acţiunilor de ardere a deşeurilor din cauciuc, în zona Râului şi nu numai, s-a luat decizia semnării unui parteneriat între Garda de Mediu Dolj, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj şi Poliţia Locală Craiova. Având în vedere faptul că există locuitori din Craiova care ard cabluri şi cauciucuri în vederea valorificării metalului încastrat în ele, s-a hotărât intensificarea controalelor în zonele în care produc foarte des astfel de activităţi contravenţionale, precum şi montarea de camere de luat vederi pentru prinderea şi sancţionarea celor care se fac vinovaţi de aceste fapte.

Tot în cadrul acestei întâlniri, s-a stabilit ca municipalitatea să identifice soluţii pentru depozitarea, în condiţii optime şi eficiente, a materialelor de construcţie rezultate în urma lucrărilor efectuate pe teritoriul municipiului, astfel încât acestea să nu mai fie aruncate la periferia oraşului.

Ca o concluzie a acestei întâlniriLia Olguţa Vasilescu a declarat: ”A fost o întâlnire utilă pentru că, aşa cum am mai declarat, vreau ca municipiul Craiova să câştige titulatura de oraş verde. Prin acţiunile complexe pe care le vor derula toate instituţiile reprezentate astăzi la această întâlnire vrem să-i facem pe cetăţenii Craiovei să respecte legea, dar să respecte şi mediul în care trăiesc.”
sursa: jurnalulolteniei.ro

loading...