Acasă Stiri O fetiță de doar 2 ani a fost răpită, în Vrancea, de...

O fetiță de doar 2 ani a fost răpită, în Vrancea, de iubitul mamei. Bărbatul amenința că o omoară. Cum au reușit polițiștii să intervină

1156
0

O fetiță de doi ani a fost salvată de patru polițiști din Vrancea, după ce iubitul mamei o răpise și amenința că o va ucide. Bărbatul extrem de periculos venise acasă în stare de ebrietate și a provocat un scandal uriaș. Și-a bătut partenera de viață care a reușit să se adăpostească în casa unor vecini. Din cei patru copii ai femeii doar trei au reușit să fugă împreună cu mama lor din calea individului. 

RECLAMĂ

Fetița de doi ani a fost răpită de bărbat și dusă la 4 kilometri distanță într-un grajd abandonat, cu ajutorul unei căruțe. Cei patru agenți au fost chemați să intervină și să găsească copilul. Ei au încercat să vorbească cu femeia și l-au contactat pe bărbat pentru a vedea unde se află. După o convorbire de mai bine de o oră, individul care era înarmat cu o secure a fost gasit și a fost încătușat de agenții de poliție. În același timp, fetița de 2 ani a fost predată asistenților maternali de la Protecția Copilului Vrancea. 

Un bărbat din Vrancea s-a ales doar cu dosar penal pentru amenințare, după ce sâmbătă a făcut un scandal monstru. El a venit acasă beat și și-a amenințat concubina cu bătaia. Femeia a fugit cu trei din cei patru copii ai ei și s-a adăpostit la locuința unor vecini. De acolo a reușit să sune la 112 și să-i alerteze pe polițiști.

”Aceasta le-a povestit că fiica sa, în vârstă de aproape 2 ani, a fost luată de concubin, care a plecat cu un atelaj hipo (căruță cu cal, n.r.), necunoscând direcția de deplasare a acestuia. În timp ce colega noastră Daniela încerca să liniștească femeia, Ionuț l-a contact telefonic pe bărbat și, preț de mai bine de 1 oră, a încercat să stabilească unde se află. Sub presiunea faptului că bărbatul amenința că se va sinucide, iar fetița «nu va mai fi găsită» dacă vor interveni, în timpul apelului Ionuț a «extras» un detaliu extrem de important care i-a condus spre locul unde se aflau cei doi: într-un cătun, la circa 4 km de domiciliu, într-o zonă cu teren accidentat, la un adăpost abandonat. L-au observat de la distanță având o secure în mână și au cerut imediat sprijinul unui alt echipaj de poliție”, potrivit IPJ Vrancea. 

La vederea autospecialelor, bărbatul a devenit agresiv atât verbal cât și fizic, amenințând atât cu acte ce i-ar fi pus în pericol viața fetiței, cât și cu suicidul.

Polițiștii, cu mult tact, au reușit să se apropie, l-au imobilizat și încătușat și în câteva secunde era deja în autospeciala de poliție.

Polițista Daniela a a fugit către adăpostul de animale, unde a găsit-o teafără pe micuță.

La fața locului a fost solicitat un echipaj de ambulanță care a preluat bărbatul și transportat la o unitate medicală de specialitate.

”Fetița nu a fost victima vreunei infracțiuni, iar până la reîntâlnirea cu mama sa, a adormit liniștită în brațele colegei noastre Daniela, care, deși și-a început  activitatea din decembrie 2023, are cu siguranță atributele unui bun polițist: empatia și dragostea pentru semeni. Colegii noștri au informat DGASPC Vrancea pentru luarea măsurilor necesare de protecție socială a minorilor, potrivit legii”, a mai precizat IPJ Vrancea.

sursa: https://www.realitatea.net/stiri/actual/o-fetita-de-doar-2-ani-a-fost-rapita-in-vrancea-de-iubitul-mamei-barbatul-ameninta-ca-o-omoara-cum-au-reusit-politistii-sa-intervina_65c9acdb5f1407671c463662

RECLAMĂ
Articolul precedentReacția MApN după atacurile rusești la granița României: Misiuni de monitorizare a spațiului aerian și de cercetare în zonele cu risc
Articolul următorReacția lui Alex Velea după petrecerea în care a avut loc o crimă: „Încerc să-mi revin din starea de șoc”