Acasă Stiri O femeie din Iaşi a fost operată şi a putut să vadă...

O femeie din Iaşi a fost operată şi a putut să vadă după 47 de ani. Şi-a privit prima oară în viaţă copilul

468
0

O femeie din Iaşi a fost operată şi a putut să vadă după 47 de ani. Şi-a privit prima oară în viaţă copilul şi soţul, iar medicii au plâns când au văzut reacţia ei.

RECLAMĂ

După zeci de ani de beznă, doctorii au redat vederea unei femei de 50 de ani. Reacția ei când s-a văzut în oglindă a fost tulburătoare! Medicii au izbucnit în plâns. Momente înduioșătoare în Clinica de Oftalmologie după ce aceasta și-a văzut copilul și soțul pentru prima dată.

Sâmbătă, în Clinica de Oftalmologie a Spitalului „Sf. Spiridon”, o femeie s-a văzut în oglindă pentru prima dată, scrie BZI. Reacția sa la conștientizarea faptului că poate vedea din nou a emoționat până la lacrimi personalul medical. Scene greu de descris s-au petrecut în cabinet în momentul în care femeia s-a privit pentru prima dată, după ce i s-a oferit șansa de a vedea din nou printr-un transplant de cornee. Șocul său cel mai mare a fost când și-a văzut soțul și copilul, după zeci de ani în care le-a simțit prezența doar mângâindu-i.

O femeie în vârstă de 50 de ani, din Iași, a suferit o intervenție chirurgicală care i-a redat zâmbetul pe buze, după 47 de ani de beznă. În tot acest timp, deși a fost nevăzătoare, femeia s-a căsătorit cu bărbatul pe care l-a iubit fără să-l vadă vreodată și a dat naștere unui copil căruia nu i-a putut vedea vreodată privirea.

„Pacienta era nevăzătoare de la vârsta de trei ani, când a suferit arsuri la ambii ochi. Ieri, aceasta a văzut pentru prima dată. S-a privit în oglindă și a izbucnit în lacrimi. Și-a văzut totodată soțul și copilul, persoane apropiate pe care niciodată nu a avut șansa să le vadă până acum. Pentru personalul medical a fost un moment unic, un moment încărcat cu extrem de multă emoție. Să observi reacția unui om care vede pentru prima dată este un lucru extraordinar. Acum poate vedea cu 25 la sută din capacitatea totală, dar pe parcursul recuperării poate ajunge să vadă și 70, 80 la sută.”, spune prof. dr. Camelia Bogdanici, șefa Clinicii de Oftalmologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași.

Sursa: observator

RECLAMĂ
Articolul precedentRezervele valutare BNR au scăzut cu aproape 1 miliard €, la cel mai mic nivel din ultimele luni
Articolul următorANM, avertisment de cod galben pentru mai multe județe. Ninsori și vânt puternic