Acasă CoronaVirus Noi restricții în Zalău și alte trei localități din județul Sălaj. Restaurantele...

Noi restricții în Zalău și alte trei localități din județul Sălaj. Restaurantele și barurile, închise

303
0

Activitatea în interior pentru baruri, restaurante, cafenele şi săli de jocuri de noroc din Zalău, Hereclean, Carastelec şi Bănişor a fost suspendată începând de luni.

RECLAMĂ

Decizia a fost luată după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 cumulate la 14 zile a depăşit în aceste patru localităţi trei bolnavi la 1.000 de locuitori, potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului Sălaj.

Portul măştii de protecţie a devenit obligatoriu încă de vineri, pe o rază de 100 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, potrivit unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sălaj, care a intrat în vigoare în 9 octombrie.

Tot de vineri a fost redus şi programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, şi a celor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc în spaţiu închis (în interior) şi exterior (la terase), până la ora 24,00.

Hotărârea prevede că de luni se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor şi a celor licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, în interiorul clădirilor din localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori, dar se permit prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Tot din 12 octombrie, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în aceste spaţii, în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori.

Sunt permise prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cum sunt terasele, cluburile, barurile şi alte asemenea, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.

De asemenea, se permite organizarea de cursuri de instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu participarea cel mult a unui număr de 50 de persoane în interior şi de maximum 100 persoane în exterior şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică, a principiilor şi măsurilor generale prevăzute în Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 1.228 din 3 iulie privind măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus SARS-CoV-2 care trebuie implementate de către cei care organizează cursuri de perfecţionare, formare, instruire şi workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, precum şi unele activităţi specifice organizate de către instituţiile cu atribuţii în domeniul apărării naţionale, ordinii şi siguranţei publice şi cele din domeniul diplomatic.

Potrivit raportării oficiale de duminică, în Sălaj s-au înregistrat 53 de cazuri noi în 24 de ore, în judeţ figurând 1.110 persoane infectate cu SARS-CoV-2, iar 593 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi de la începutul pandemiei.

În prezent, sunt pozitive 481 de cazuri, dintre care 137 persoane sunt spitalizate, iar 344 e cu test pozitiv se află la domiciliu, după ce au consimţit să se izoleze, fiind monitorizate de medicul de familie. 775 persoane se află în carantină la domiciliu. Numărul deceselor înregistrate de la începutul pandemiei a ajuns la 36.

sursa: stirileprotv.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentNicolo Napoli a plecat de la U Craiova 1948! Antrenorul italian îi lasă pe olteni pe primul loc în Liga 2
Articolul următorSuporterii lui FC U Craiova, atac dur la adresa fostului antrenor: „În sfârșit, marioneta Nicolo Napoli și-a dat demisia!” + Ce tehnician vor în Bănie