Acasă CoronaVirus Noi măsuri drastice impuse în Craiova. Se închid restaurantele, cafenelele și cinematografele

Noi măsuri drastice impuse în Craiova. Se închid restaurantele, cafenelele și cinematografele

782
0

Autoritățile din Dolj au luat noi măsuri din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Restricțiile intră în vigoare începând de mâine (13.10.2020), de la ora 6:00. În municipiul Craiova se instituie următoarele măsuri în domeniul sănătăţii publice:

RECLAMĂ

Se interzice organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unitatea respectivă.

Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv săli de evenimente, baruri, în interiorul clădirilor.

În plus se suspendă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Operatorii economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, pot desfășura activitatea cu publicul numai în intervalul orar 06.00 – 24.00.

Măsurile prevăzute se aplică până la data de 26.10.2020, inclusiv.

Noi restricții au fost impuse și în mai multe localități din Dolj din cauza creșterii numărului de infectari cu coronavirus.
Începând cu data adoptării prezentei hotărâri, pentru comunele Cârcea, Ghindeni, Ișalnița, Mischii, Pleniţa, Radovan şi Robăneşti se instituie următoarele măsuri în domeniul sănătăţii publice:

a) se interzice organizarea evenimentelor private în cadrul saloanelor de evenimente;

b) se interzice activitatea cu publicul în interiorul spaţiilor cu destinaţia alimentaţie publică din categoria restaurantelor, cafenelelor şi barurilor;

c) se interzice organizarea şi desfăşurarea procesiunilor religioase în spaţiile deschise;

d) autorităţile administraţiei publice locale vor intensifica acţiunile de verificare a modului de respectare a normelor instituite în domeniul sănătăţii publice în pieţe, târguri, precum şi în orice altă locaţie unde se pot crea aglomerări spontane de persoane. Măsurile prevăzute se aplică până la data de 19.10.2020, inclusiv.

Sursa: esential24.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentTrimite ştirea ta la TVF Oltenia şi noi o publicăm pe Știrile TVF
Articolul următorUluitor! FC Universitatea Craiova este gonită de la Severin de către Jandarmeria din Mehedinți. „Nu este echipa severinenilor și nu este normal să suportăm actele de vandalism!”