Home Stiri Mustrată de medicul din urgenţă că se vaietă prea tare, o femeie...

Mustrată de medicul din urgenţă că se vaietă prea tare, o femeie a murit după ce a fost trimisă acasă

175
0
loading...

O femeie în vârstă de 49 de ani a murit după ce cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova au trimis-o acasă. Femeia a chemat salvarea acuzând dureri toracice şi a stat la spitalul judeţean circa 3 ore. După ce a fost externată, pacienta a continuat să se simtă rău şi le-a spus rudelor să cheme din nou ambulanţa. În scurt timp, a murit, iar personalul medical nu a mai putut face nimic.
Apropiaţii spun că femeia a fost chiar mustrată de medicul din urgenţă pentru că „se văita prea tare”.

loading...
loading...

„Prea te vaieţi, nu se mai vaietă nimeni ca tine”

O prietenă apropiată a pacientei G. V., aflată în stare de şoc după aflarea celor întâmplate, a povestit că femeia a fost certată la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) că „prea se vaietă, că nu se mai vaietă nimeni ca ea”. „Doamnă, mă doare foarte rău, ce să fac?” ar fi spus femeia agonizând.

V. I., prietena pacientei, spune că femeii i s-a făcut o electrocardiogramă şi i s-a spus că nu prezintă semne de infarct. Apoi a fost dusă la urgenţă, unde a fost mustrată pentru că se plângea de dureri şi, într-un final, i s-a spus că are o nevralgie intercostala, i-a fost administrat un calmant şi a fost trimisă acasă cu o rețetă pentru alte calmante și omeprazol.
„A ajuns acasă şi îi era tot rău. I-a spus soţului să cheme din nou salvarea pentru că îi e în continuare foarte rău, să vină să o ia. Apoi s-a pus pe pat într-o parte, a vomitat şi a murit. Au încercat să o resusciteze apoi, dar degeaba”, relatează V. I.

Femeia a publicat şi un mesaj pe Facebook în care a acuzat SJU Craiova de incompetenţă:

„Cum să chemi salvarea că te doare în capul pieptului, să te ducă la Urgenţă, la blestematul de spital nr. 1, să te certe doctoriţa că te vaieţi întruna, să te trimită acasă că ai doar o angină pectorală, cum să rechemi ambulanţa că vomiţi şi durerile sunt atroce şi să mori la doar 49 de ani în urma nepăsării, nesimţirii, incompetenţei crase prin administrarea unui calmant unui om care se află în infarct? Cum?!”.

Directorul medical: A fost monitorizată, nu au fost semne de infarct

Directorul medical de la SJU Craiova, dr. Cristiana Geormăneanu, a transmis că femeii i s-au făcut electrocardiograme şi evaluări în dinamică şi că nu au fost modificări vizibile care să indice probleme cardiologice.

„Pacienta a venit în jurul orei 2:40 la spital cu durere toracică anterioară, a fost admisă în aria de monitorizare UPU destul de repede. după circa 30 de minute. A fost investigată. I s-au făcut EKG în dinamică, evaluări în dinamică, iar în jurul orei 5:30 a fost eliberată la domiciliu cu recomandări de tratament şi investigaţie în ambulatoriu, simptomatologia ameliorându-se vizibil la externare. Nu existau modificări vizibile pe EKG care să indice că ar fi probleme cardiologice. A fost monitorizată tot timpul, în aria de monitorizare pacientul este observat continuu, sunt monitorizate funcţiile vitale”, a transmis directorul medical.

Femeia a decedat acasă, după venirea salvării pentru a treia oară, spune prietena acesteia.

Anchetă în urma depunerii unei sesizări

Cu sau fără modificările vizibile pe EKG, că a fost sau nu o eroare medicală, neglijenţă sau incompetenţă rămâne de văzut. Însă ce persistă în urma acestui caz nefericit, în urma căruia o femeie de numai 49 de ani a murit în împrejurări atât de stranii şi greu de acceptat este atitudinea inadmisibilă a cadrelor medicale care muştruluiesc pacienţi în suferinţă, uitând nu doar să fie profesionişti ci, mai important decât toate, să fie oameni.

Managerul spitalului, Laurenţiu Ivanovici, spune că va fi deschisă o anchetă şi medicul de gardă care a avut atitudinea total deplasată faţă de pacient va fi investigat de Comisia de Disciplină, dar pentru ca acest lucru să se întâmple, familia trebuie să depună o sesizare scrisă la SJU Craiova. „Chiar îi rog pe cei din familia pacientei să depună această sesizare dacă încă nu au făcut-o, pentru că nu este normal ca aceste lucruri să se întâmple şi sunt împotriva unui astfel de comportament. Nimeni nu e menajat, cine greşeşte trebuie să plătească pentru actele sale.”

Sursa: gds.ro

loading...
loading...