Acasă Stiri Monica Pop, semnal de alarmă: „Boala asta parşivă poate lovi din nou,...

Monica Pop, semnal de alarmă: „Boala asta parşivă poate lovi din nou, oricând”

467
0

Prof Dr. Monica Pop trage un semnal de alarmă asupra eliminării restricţiilor. „Trebuiau eliminate de mai mult timp, treptat, până la Paşte, nu brusc şi concomitent”, spune medicul.

RECLAMĂ

„Restricţiile trebuiau eliminate de mai mult timp, treptat, până la Paşte, nu brusc şi concomitent! Trebuia să li se explice medical, convingător, oamenilor că pericolul nu a trecut, ca încă există, după cum bine se constată, transmitere comunitară, că rata de infectare nu e mică ( 10 în Bucureşti nu e deloc puţin) şi, ca să nu ne trezim cu vreun nou val, trebuie încă să ţinem cont de măsurile profilactice!

Repet, oamenii nu au înţeles să se mai ferească, mai ales adolescenţii şi tinerii, dar nu numai! Și sunt în real pericol! Boala asta parşivă poate lovi din nou, oricând, oricât! S-a văzut că nici boala însăşi şi nici vaccinurile nu dau imunitate. Imun înseamnă că după boală sau după vaccin să nu te mai îmbolnăveşti! Nu să faci forme diferite, mai ușoare, mai grave, foarte grave, chiar mortale, după!

Am avut, la 8 martie, mai multi colegi în vizită, mulți făcusera boala, vaccinaţi sau nu, fiecare cu simptome diferite! E ceva particular cu virusul ăsta! Nu dă imunitate nici boala, nici vaccinul, nimic! S-a mai pomenit aşa ceva??!!

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila spune că un eventual val șase de Covid poate fi luat în calcul doar din toamnă. El spune că acesta ar presupune o altă tulpină care să se transmită susținut în comunitate.

„Un eventual val șase, după opinia noastră, poate fi luat în calcul sau se poate discuta doar din toamnă, mai puțin în această primăvară, credem noi, dar monitorizăm lucrurile îndeaproape, încât să vedem ce se întâmplă, dar nu putem discuta de un val șase, putem discuta cel mult de o stabilizare a numărului de cazuri din valul cinci, nu discutăm despre un val șase. Un val șase presupune o altă tulpină care circulă și care se transmite susținut în comunitate, iar lucrul acesta nu cred că se va întâmpla înainte de această toamnă, poate nici în toamnă nu se va întâmpla, așa că nu cred că trebuie să îngrijorăm populația în mod inutil”, a declarat Alexandru Rafila, la RFI.

sursa:https://www.antena3.ro/coronavirus/monica-pop-pandemie-coronavirus-restrictii-632678.html

RECLAMĂ
Articolul precedentTransformare spectaculoasă a unui om al străzii. Cum arată acum Marian
Articolul următorZodia care cucerește din prima pe oricine. Trebuie să ai mare grijă