Acasă Stiri Mititelu vrea să o dea pe Olguţa în judecată

Mititelu vrea să o dea pe Olguţa în judecată

745
0

Adrian Mititelu şi Primăria Craiova au din nou divergenţe. De data aceasta, mărul discordiei îl reprezintă terenurile de la Balta Craioviţei, aflate în proprietatea primului. Municipalitatea a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, că îi va soma pe proprietarii terenurilor din zona Balta Craioviţei şi Corniţoiu să-şi împrejmuiască pământurile pentru a nu mai fi aruncate gunoaie acolo. Ideea le-a venit după o întâlnire între oficialii primăriei, ai Gărzii de Mediu Dolj, ai Administraţiei Apelor, ai poliţiei judeţene şi ai celei locale. „În cadrul acestei întâlniri s-a stabilit să fie transmise somaţii tuturor proprietarilor care deţin terenuri în zonele Balta Craioviţei şi Corniţoiu să-şi îngrădească proprietăţile, pentru a nu mai fi aruncate gunoaiele pe acele terenuri“, se arată în comunicat. Reprezentanţii municipalităţii au precizat pentru GdS că acest lucru a fost cerut imperios de Garda de Mediu, care ar fi dat de înţeles că va amenda primăria dacă nu va lua măsuri în acest sens.

RECLAMĂ

Mititelu, foc şi pară

Când a auzit ce-i pregăteşte primăria, mai ales că investiţia într-un gard de împrejmuire este destul de mare, Adrian Mititelu a luat foc şi a ameninţat că va da municipalitatea în judecată. „Au făcut lucrări la strada Pelendava şi tot molozul şi pământul l-au aruncat pe terenul meu. Sunt munţi de pământ acolo, iar asta mi-a afectat terenul. Ei sunt primii vinovaţi pentru acest lucru“, a spus Mititelu. Dar tot el s-a încurajat, spunând că şi el intenţiona să facă acest lucru. „Eu de doi ani solicit aprobare de la primărie să îngrădesc Balta, iar primăria mi-a respins-o, spunând că dă urât. La preţurile de atunci mă costa vreo patru miliarde de lei vechi“, a precizat Mititelu. Acesta a declarat că are planuri mari pentru terenurile de la Balta Craioviţei şi, dacă tot sunt la modă, vrea să conceapă un masterplan pe o sută de ani pentru o suprafaţă de circa 50 de hectare de teren. „Vreau să fac un Plan Urbanistic Zonal pentru a tranşa destinaţia zonei. Sunt multe companii interesate să investească acolo. Mă gândesc la un masterplan pentru următorii o sută de ani, mai ales că am înţeles că primăria vrea să facă un drum pe acolo“, a concluzionat Mititelu. Ca o ironie a sorţii, tot în cadrul  întâlnirii s-a stabilit ca municipalitatea să identifice soluţii pentru depozitarea, în condiţii optime şi eficiente, a materialelor de construcţie rezultate în urma lucrărilor efectuate pe teritoriul municipiului, astfel încât acestea să nu mai fie aruncate la periferia oraşului.
Municipalitatea crede că va stârpi mirosurile de gunoi din oraş şi cele de cauciuc ars de pe bulevardul Râului. Comunicatul precizează că primarul vrea ca, din 2014, gunoiul menajer, precum şi deşeurile din plastic, hârtie şi metal să fie depozitate în capsule încastrate în pământ, astfel încât cetăţenii Craiovei să nu mai fie deranjaţi de miros, câini şi oamenii străzii. Municipalitatea ar dori să monteze camere de luat vederi pe bulevardul Râului, sperând că în felul acesta îi va prinde pe cei care ard deşeuri din cauciuc.

sursa: gds.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentOana Frigescu paraseste Observatorul de la Antena 1! Vezi cine ii ia locul!
Articolul următorFiul lui Piturca a facut-o din nou lata! Dezmat cu animatoarele, pe cub, in club, de Revelion!