Home Stiri Ministrul Sănătății anunță că în depozite există 4.000 de flacoane de Remdesivir....

Ministrul Sănătății anunță că în depozite există 4.000 de flacoane de Remdesivir. Ce se întâmplă dacă România depășește 3.000 de cazuri de Covid-19 pe zi

97
0
loading...

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că România are în depozite, la acest moment, 4.000 de flacoane de Remdesivir, tratament pentru Covid-19. El a anunțat și ce se întâmplă dacă România depășește 3.000 de infectări pe zi.

loading...
loading...
  • Nelu Tătaru spune că tratamentul cu remdesivir să nu fie privit ca pe un element salvator
  • Se vor căuta paturi la terapie intenivă, dacă va crește în continuare numărul de infectări

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: “La începutul lunii iulie noi am folosit în terapie Remdesivir, 11.892 de flacoane. În acest moment în depozite avem 4.000 de flacoane. Acest tratament cu Remdesivir este un tratament care face parte din protocol, la diferite cazuri selectate pe anumite criterii, pe care medicul curent îl acceptă pentru pacientul respectiv. Este un tratament care se dă pentru cinci zile. Nu trebuie să îl vedem ca pe un element salvator. Avem vreo cinci antivirale care se dau în acest moment”

Ministrul a precizat că, în cazul în care se va depăși cifra de 3.000 de infectări zilnice, se vor căuta paturi de terapie intensivă acolo unde există disponibilitate.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: În acest moment nu avem această perspectivă. Vom face ce facem și cu aceste 2.500. Mergem în toată țara și căutăm paturi de terapie intensivă acolo unde sunt goale”

Sursa: observatornews.ro

loading...
loading...