Acasă SĂNĂTATE Miere de albine cu cătină, rețeta miraculoasă pentru 45 de boli ==>

Miere de albine cu cătină, rețeta miraculoasă pentru 45 de boli ==>

679
0

Cătina este una dintre cele mai cunoscute plante din țară. Mulți poate au văzut-o doar la televizor sau pe diferite site-uri și au înțeles că este foarte bună, dar puțini știu care sunt cu adevărat beneficiile ei. Este o plantă care face cu adevărat minuni și ne ajută în multe situații și tratează o mulțime de afecțiuni. Află tot ce trebuie să știi despre cătină.

RECLAMĂ

La ce ajută cătina
Cătina este unul dintre cele mai folosite remedii naturiste, fiind extrem de bogată în antioxidanți. Este cu adevărat un miracol al toamnei, de care ar trebuie să profităm dacă avem ocazia să-l culegem. Medicii spun că nu există afecțiune pe care să nu o poată trata, printre el numărându-se chiar și cancerul.

Cătina conține o mulțime de vitamine și minerale: : vitamina A, vitamine din complexul B, vitaminele C, E, K și P, magneziu, fier, calciu, potasiu, fosfor. Cel mai interesant lucru este cantitatea de vitamina C, care este de zece ori mai mare decât cea conținută, de exemplu, de portocale.

Cătina are și efect antibacterian și antiinflamator atât la nivel intern, cât și în exteriorul corpului, pentru că este foarte bună pentru ten și tratarea multor afecțiuni de piele. Există o mulțime de creme și uleiuri pe bază de cătină.

Mai mult, această plantă ajută organismul să elimine toxinele atât din sistemul digestiv cât şi de la nivelul ficatului. În plus, le ajută să funcționeze mai bine și le dă un aport de energie.

Rețetă sirop cătină
Cătina poate fi consumată în mai multe moduri, dar siropul este ușor de pregătit și este și foarte gustos. Se spune că luna potrivită în care se culege această plantă est noiembrie și imediat după putem prepara siropul-minune. Este un inamic perfect împotriva răcelii și crește imunitatea, mai ales copiilor.

Cătina trebuie curățată, foarte bine, astfel încât să folosim la sirop doar boabele sănătoase, pe care le spălăm bine. Le băgăm apoi în storcătorul de fructe, la blender sau la robot, în funcție de dispozitivul de care dispunem. Mixăm până obținem o pastă.

Pasta de cătină obținută se pune într-un tifon și se stoarce foarte bine, până când este stoarsă toată pasta. Pasta obținută se amestecă apoi cu miere de albine. De exemplu dacă am avut 1 kg de cătină , cantitate obținută înainte de stoarcere, adăugăm 1 kg de miere. Siropul se așază în sticle bine strânse.

Acest sirop este bine să fie consumat în lunile reci. După ce este realizat, trebuie păstrat la rece, pentru că fermentează foarte repede. Dacă vreți să îl consumați în mai mult de două luni, este bine să îl congelați pentru a rezista mai mult. Decongelați oricât aveți nevoie și puneți din nou la înghețat. V-ar putea interesa

sursa https://dromania.ro/efectele-miraculoase-pe-care-le-are-catina-cum-prepari-cel-mai-bun-sirop-de-catina-cu-miere-77895?fbclid=IwAR3btT6NDJVdzw3ilwsztJSmQnph0ZrVMG1LW22q6anxdi-jWZqOosaa7TA

RECLAMĂ
Articolul precedentO mamă se teme pentru viața ei și a copilului său. Fostul iubit și-ar dori răzbunarea, după ce s-au despărțit
Articolul următorPune coajă de lămâie pe călcâie în fiecare seară:Am început și eu de 3 zile! Motivul –