Acasă CoronaVirus Mesaj RO-Alert pentru bucureșteni: ”Rata de răspândire a noului coronavirus e de...

Mesaj RO-Alert pentru bucureșteni: ”Rata de răspândire a noului coronavirus e de peste 2 la o mie de locuitori”

434
0

Departamentul pentru Situații de Urgență a trimis, vineri, mesaje RO-Alert locuitorilor Capitalei prin care avertizează asupra ratei mari de răspândire a coronavirusului și face apel la respectarea normelor de siguranță.

RECLAMĂ

Atenție! În municipiul București nivelul de răspândire a noului coronavirus este unul ridicat, peste 2 la mia de locuitori. Respectați măsurile sanitare pentru a nu vă pune viața în pericol, a dvs. sau a celor din jur. Purtați corect masca, acoperind gura și nasul. Păstrați distanța și evitați aglomerațiile”, se arată în mesajul Ro-Alert.

„Încurajați-i și pe cei din apropierea dvs să respecte cu strictețe regulile”, se încheie mesajul RO-Alert.

România a înregistrat, vineri, 9 octombrie, un nou record de cazuri noi de Covid-19, depistate în ultimele 24 de ore. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că au fost înregistrate 3.186 cazuri noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore şi 52 de morţi, numărul total al persoanelor infectate cu SARS CoV-2 în România ajungând la 148.886 de cazuri.

Până astăzi, 5.299 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 08.10.2020 (10:00) – 09.10.2020 (10:00) au fost raportate 52 de decese (24 bărbați și 28 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 4 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 decese la categoria 50-59 de ani, 16 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 13 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 14 decese la categoria de peste 80 de ani.

Sursa: observatornews.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentPersoanele care pot intra în țară fără să stea în carantină. Cum poate fi suspendată măsura carantinei
Articolul următorPreviziuni sumbre ale specialiștilor, după ce România a bătut recordul de infectări cu noul coronavirus