Acasă Stiri Masca de protecție trebuie purtată și în mașină! Raed Arafat face precizări...

Masca de protecție trebuie purtată și în mașină! Raed Arafat face precizări importante: „Este bine ca lumea să se obișnuiască”

645
0

În plină pandemie, mijloacele de transport în comun ar trebui evitate. Însă mersul cu mașina personală nu ne ferește total de COVID-19, așa că, în anumite situații, purtarea măștii este necesară

RECLAMĂ

Când trebuie să purtăm mască de protecție în propria mașină? Raed Arafat, șeful DSU a explicat că riscul infectării cu noul coronavirus crește în momentul în care în mașină circulă mai multe persoane care nu fac parte din aceeași familie.

În plus, Arafat recomandă ca șoferul să lase geamurile puțin întredeschise pentru ca aerul din habitaclu să circule și să nu se acumuleze posibili aerosoli încărcați viral.

„Dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască.

Asta întotdeauna să fie înțeles, și în mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă.

Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun, în același timp, normal că asta înregunează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj.

Poate în această fază, cei care și-au folosit mașinile au limitat contactul cu alte persoane, au limitat posibilitatea de a fi infectați cu virusul, în cazul în care intrau în mijloacele de transport în comun aglomerate”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Sursa: a1.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentUn băiețel de 6 ani s-a înecat sub ochii părinților, la scăldat. Sora lui de 7 luni a fost transportată la spital
Articolul următorO mamă din Sibiu își caută cu disperare fetița de 13 ani. Andreea a plecat la magazin și nu s-a mai întors