Acasă SĂNĂTATE MASAJUL UN ADEVĂRAT MIRACOL PENTRU CORP SI MINTEUNA DINTRE CELE MAI CUNOSCUTE...

MASAJUL UN ADEVĂRAT MIRACOL PENTRU CORP SI MINTE
UNA DINTRE CELE MAI CUNOSCUTE TEHNICI DE RELAXARE ESTE MASAJUL.

1145
0
 Prin masaj, tensiunea acumulata din cauza efortului fizic sau a celui psihic se elibereaza, lasand loc unei stari echilibrate si linistitoare. In afara de eliberarea tensiunii acumulate si de relaxare, masajul are nenumarate beneficii. 
 Printre acestea se numara:
 -controlul anxietatii, 
-cresterea imunitatii,
 • imbunatatirea programului de somn si
 • imbunatatirea circulatiei sangelui in corp.
  In ceea ce priveste ANXIETATEA, din pacate, foarte multi dintre noi o sesizam prea tarziu. Mai mult decat atat, lumea in care traim trece printr-o inmultire a numarului de persoane cu depresie sau care au avut parte macar o data de un episod depresiv din cauza stresului cotidian la care toti suntem supusi.
  Astfel, MASAJUL va fi cu siguranta gura de aer de care oricare dintre noi are nevoie, macar din cand in cand. Si totusi, cum poate reduce masajul anxietatea? Ei bine, secretul sta in faptul ca masajul reduce nivelul cortizonului din corp. CORTIZONUL este hormonul responsabil de starile de anxietate. Astfel, dupa o sesiune de masaj, datorita nivelului de echilibru si relaxare pe care il atingem, serotonina si dopamina vor fi eliberare in corp, dandu-ne o stare de fericire si siguranta.
  Un alt beneficiu pe care masajul ni-l aduce si l-am mentionat mai sus este CREȘTEREA IMUNITĂȚII. De cele mai multe ori, atunci cand trecem prin perioade stresante, riscam sa ne imbolnavim tocmai din cauza faptului ca imunitatea este la un nivel scazut. MASAJUL vine in ajutorul nostru, reducand enorm stresul resimtit, avand un efect benefic asupra intregului organism prin imbunatatirea functiilor sale, inclusiv la nivel endocrin.
  In ceea ce priveste imbunatatirea programul de somn, putem spune ca masajul ne va ajuta ca insomnia sa se transforme dintr-o problema cotidiana intr-o amintire neplacuta pe care o putem uita.
  Prin MASAJ, frecventa undelor cerebrale delta va creste, ceea ce inseamna o imbunatatire a programului de somn si mai multe ore de odihna.

RECLAMĂ
RECLAMĂ
Articolul precedentPICIOARELE NE TRANSMIT MESAJE PSIHOLOGICE IMPORTANTE DESPRE NOI!!!!
Articolul următorBEREA ESTE MAI SĂNĂTOASĂ DECAT CREZI