Home Stiri Marcel Ciolacu, anunţ TERIFIANT: “Mortalitatea va creşte în următoarele săptămâni”

Marcel Ciolacu, anunţ TERIFIANT: “Mortalitatea va creşte în următoarele săptămâni”

134
0
loading...

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a avertizat că în România va creşte mortalitatea în următoarele săptămâni, din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus. Preşedintele Camerei Deputaţilor a acuzat guvernanţii că nu au luat măsuri preventive pentru a limita răspândirea COVID-19.

loading...
loading...

“Nu a existat prevenţie. Mortalitatea va creşte în următoarele săptămâni în urma acestui număr mare de infectări”, a afirmat Marcel Ciolacu, la postul B1 Tv.

Până la 9 noiembrie, Romania a raportat 7 879 de decese din cauza COVID-19, ţara noastră clasându-le pe locul 8 la nivel european privind mortalitatea, potrivit datelor Centrului European pentru Combaterea Bolilor (ECDC).

Preşedintele PSD a mai explicat că luni au fost raportate mai puţine cazuri de COVID-19 deoarece au fost realizate mai puţine teste.

“Sunt vreo 200 de centre. Au raportat doar 60. Sunt puţine teste pentru că doar 60 de centre au raportat. Restul nu au raportat sau au fost închise. De ce ţii aceste centre închise?

DSP-urile mai funcţionează în România? Sunt depăşite total”, a precizat Ciolacu.

Liderul social-democrat a criticat faptul că angajaţii direcţiilor de sănătate publică nu mai realizează anchete epidemiologice.

“Nu se mai face nicio anchetă, pentru că de fapt nu se mai urmăreşte să se testeze lumea.
Lumea, când ştie că a fost în contact, se duce şi se testează în privat. E corect?

E normal dacă am intrat în contact cu cineva care a avut COVID să mă duc la particular să plătesc?”, a adăugat Ciolacu.

Preşedintele PSD, despre scandalul de la UNIFARM. “Există informaţii că 90 la sută dintre măşti sunt neconforme”

“UNIFARM e plin de măşti şi ei n-au măşti pentru persoanele vulnerabile. Se judecă cu UNIFARM-UL. S-a dus DNA-ul să ridice documentele.

Trebuie să fie o decizie politică ca acele măşti să fie puse în circulaţie, să vadă întâi dacă sunt conforme. Există informaţii că 90 la sută sunt neconforme, cumpărate de statul român, cum e celebrul spital de la Bacău, care între timp a plouat pe el şi s-a dezumflat. Costă 3 milioane de euro”, a mai precizat Marcel Ciolacu.

sursa: rtv.net

loading...
loading...