Home Stiri Mai multe gropi cu oseminte au fost descoperite pe şantierul drumului expres...

Mai multe gropi cu oseminte au fost descoperite pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti

79
0
loading...

Poliţiştii doljeni au anunţat că mai multe gropi cu oseminte au fost descoperite pe şantierul drumului expres Craiova – Piteşti de către arheologii care lucrează în zona respectivă.

loading...
loading...

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Pieleşti s-au sesizat duminică, în urma unei postări pe o reţea de socializarea.

Conform postării, în comuna Gherceşti, în şantierul organizat pentru drumul expres Craiova-Piteşti, au fost descoperite mai multe gropi în care se află osemnite, notează News.ro.

„La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au stabilit faptul că pe raza satului Gîrleşti, comuna Gherceşti, a fost descoperit un sit arheologic cu ocazia efectuării lucrărilor la drumul expres Craiova-Piteşti, fiind efectuate mai multe săpături arheologice de către reprezentanţii Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia în baza autorizaţiei pentru cercetarea arheologică preventivă emisă de Ministerul Culturii”, arată în comunicatul IPJ Dolj.

Sursa citată menţionează că în situl arheologic pe o porţiune de aproximativ un kilometru se găsesc mai multe gropi făcute de către arheologii Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, iar in unele gropi se găsesc oseminte.

Poliţiştii au mai precizat că cele mai multe gropi sunt acoperite cu folie de plastic, paza acestora fiind asigurată de către o societate de profil contractată de către societatea care efectuează tronsonul 1 al drumului expres.

Arheologul Gabriel Bălan, cel care se ocupă de sit, a precizat pentru Gazeta de Sud că este vorba despre o descoperire amplă.

S-au descoperit așezări umane din epoca neoliticului și mai multe morminte, cam 70 la număr, datând din epoca medievală şi din epoca romană. Cele din epoca romană se pare că reprezintă morminte ale unor daci.

Situl arheologic se întinde pe 5 hectare și este localizat între Gârlești și Pielești. În prezent, se efectuează lucrări preventive. Sunt lucrări normale începute înainte de demararea celor la drumul expres. Mormintele au fost descoperite cam acum trei – patru săptâmâni, iar în urma săpăturilor, săptămâna aceasta, au gasit si scheletele. Sunt două tipuri de morminte: de înhumare și de incinerare.

sursa:https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/mai-multe-gropi-cu-oseminte-au-fost-descoperite-pe-santierul-drumului-expres-craiova-pitesti-video.html

loading...
loading...