Acasă Stiri Liviu Dragnea: Există o înțelegere ca Iohannis să devină premier și România...

Liviu Dragnea: Există o înțelegere ca Iohannis să devină premier și România să fie republică parlamentară. Tot ce se întâmplă acum are legătură cu 2024

505
0

Liviu Dragnea susține că știa despre o „înţelegere” din septembrie, la care s-a discutat „ca USR să fie scos de la guvernare, ca PSD să facă această alianţă cu PNL, să modifice Constituţia pentru a face din România republică parlamentară, ca să meargă Klaus Iohannis prim-ministru”. Potrivit fostului lider PSD, se doreşte modificarea sistemului de alegere a preşedintelui.Liviu Dragnea spune că „miza este viitorul preşedintelui Klaus Iohannis”.

RECLAMĂ

„Eu nu ştiu ce negociază ei, că ei nu negociază nimic, ei primesc de la Iohannis mutările în plic, şi PNL, şi PSD, nu au ce să negocieze. Asta e aşa, ca să zică lumea, uite, dom’le, ce negociază. Nu au nicio treabă, nu îi interesează nici ce se întâmplă cu agricultorii, nici ce se întâmplă cu pensiile, ce se întâmplă cu preţurile, cu inflaţia, cu iarna care vine. Am văzut că au o mare problemă, cu modificarea Constituţiei. Brusc, de când au început să se lingă pe unde s-au scuipat, sunt preocupaţi de modificarea Constituţiei. Aşa le-a venit dintr-o dată. Păi de ce?”, s-a întrebat, duminică, Liviu Dragnea, la Realitatea Plus.

„Cei care sunt acum lideri sunt marionete. PSD a ajuns un partid de operetă. (…) Un lucru e cert, îi înţeleg pe cei din PSD care vor să plece, ei înţeleg că vor fi consideraţi complici cu ce se întâmplă pentru direcţia care va apărea în PSD în perioada următoare. Vorbesc de primari care le e greu să le spună oamenilor că le-a spus să voteze cu PSD şi să ducă voturile în buzunarele lui Iohannis şi al lui Cîţu (…)”, a adăugat Liviu Drgnea.

Înțelegere privind o alianță între PSD și PNL

Fostul lider social-democrat a vorbit despre o înţelegere din septembrie privind o alianţă între PSD şi PNL. „De ce a făcut PSD mişcarea asta? De ce nu au cerut ei postul de prim-ministru? Ştiam de înţelegerea pe care au avut-o în septembrie la Iohannis, la discuţia cu Iohannis, unde a fost Ciolacu, Hellvig, Bode şi Cîţu. Nu ştiu unde a fost întâlnirea. S-au discutat toate aceste lucruri, ca USR să fie scos de la guvernare, ca PSD să facă această alianţă cu PNL, să modifice Constituţia pentru a face din România republică parlamentară, ca să meargă Klaus Iohannis prim-ministru şi vedem cine o să fie preşedintele ales de Parlament. Tot ce se întâmplă în această perioadă, în ultimele luni de zile, are legătură cu 2024”, a susţinut Liviu Dragnea.

Întrebat pentru ce se modifică Legea fundamentală, fostul lider PSD a replicat: „Ca să se modifice Constituţia trebuie votul poporului român. (vor să modifice – n.r.) pentru modificarea sistemului de alegere al preşedintelui. Miza este viitorul preşedintelui Klaus Iohannis”.

El a fost întrebat, de asemenea, cui îi serveste această modificare.

„E simplu. Aşa s-a primit ordin la PSD, aşa fac. Se va juca în continuare Iohannis că va muta puterea de la Cotroceni la … De ce trebuie să tăiem noi un cireş pentru că o cireaşă este putredă? De ce trebuie să modificăm sistemul, forma de guvernământ din România, pentru că am avut un preşedinte 10 ani care a călcat în picioare Constituţia? Doi preşedinţi. De ce nu am putea să votăm un preşedinte care să respecte Constituţia? A, că se poate discuta de o clarificare, de o limpezire a atribuţiilor constituţionale, asta e altceva. Dar nu poţi vorbi acum despre asta”, a mai spus Dragnea.

SURSA:https://observatornews.ro/politic/liviu-dragnea-exista-o-intelegere-ca-iohannis-sa-devina-premier-si-romania-sa-fie-republica-parlamentara-tot-ce-se-intampla-acum-are-legatura-cu-2024-445845.html?fbclid=IwAR1oA6aMWy5UpJV0IY5wvpT3zg7omIFbOFUcTQQ-sf2P7bvYTc981lBen-s

RECLAMĂ
Articolul precedentO femeie din Iași a fost lovită și violată de un taximetrist
Articolul următorAlex Bodi a spus adevarul despre relatia cu Bianca Dragusanu. Ce a obligat-o sa faca…