Home Stiri Liber la spectatori pe stadioanele din România! Marele anunț a fost făcut...

Liber la spectatori pe stadioanele din România! Marele anunț a fost făcut de Klaus Iohannis. De când intră în vigoare

57
0
loading...

Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat relaxarea restricțiilor în România.

loading...
loading...

Printre măsurile anunțate de președinte se numără și redeschiderea stadioanelor, în limita a 25% din capacitatea totală, care va intra în vigoare din acest weekend.

Klaus Iohannis a anunțat redeschiderea stadioanelor

Din acest weekend, activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, cu spectatori”, a anunțat Klaus Iohannis.

Astfel, cluburile din Liga 1 ar putea permite accesul spectatorilor încă din această rundă, programată în weekend, însă timpul scurt care a mai rămas până la data disputării etapei ar putea reprezinta un impediment.

Până în acest moment, primul meci care se va disputa în mod cert cu spectatori în tribune este finala Cupei României, dintre Universitatea Craiova și Astra Giurgiu, programată la Ploiești pe 22 mai.

Guvernul a publicat cele trei 3 condiții de bază pe care suporterii sunt obligați să le respecte

Competițiile sportive se pot desfășura pe teritoriul României fără spectatori, numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului și sportului și al ministrului sănătății.

Prin excepție de la prevederile anterioare, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor, doar ca evenimente test/pilot cu aprobarea CNSU pe baza propunerii Ministerului Tineretului și Sportului și cu avizul Ministerului Sănătății, participarea fiind permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, se află în perioada cuprinsă între a 15 și a 90 a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau prezintă rezultatul unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, în condițiile stabilite prin metodologia aprobată prin ordin comun al Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Sănătății“, se arată în decizia Guvernului.

Ultimul meci de fotbal din România la care suporterii au putut intra pe stadion a fost Rapid – CSM Reșița, pe 8 martie 2020.

sursa;https://www.digisport.ro/fotbal/liber-la-spectatori-pe-stadioanele-din-romania-marele-anunt-a-fost-facut-de-klaus-iohannis-de-cand-intra-in-vigoare-1100111

loading...
loading...