Acasă POLITICA Klaus Iohannis îi retrage decoraţia lui Adrian Năstase şi tururor celor care...

Klaus Iohannis îi retrage decoraţia lui Adrian Năstase şi tururor celor care au condamnări penale

400
0

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, astăzi, că îi va retrage decoaraţia lui Adrian Năstase, dar şi tuturor celor care au condamnări penale.

RECLAMĂ

Klaus Iohannis a fost întrebat, astăzi, cu ocazia unui eveniment în cadrul căruia l-a decorat pe fostul ambasador al SUA la Bucureşti, Hans Klemm, dacă după controversa legată de invitarea lui Adrian Năstase la recepţia de Ziua Naţională ia în calcul retragerea decoraţiei acestuia.

Da, şi pot să vă spun chiar că am decis să retrag toate decoraţiile tuturor celor care au condamnări penale şi se încadrează în prevederile legii care prevede procedura de retragere a ordinelor naţionale. Am demarat efectiv această acţiune şi ea va fi finalizată în foarte scurt timp şi veţi primi prin intermediul Departamentului Comunicare exact lista decretele lor prin care retrag aceste ordine”, a răspuns preşedintele, potrivit news.ro.

Fostul premier Adrian Năstase, care a ispăşit o condamnare la închisoare, a participat la recepţia de 1 Decembrie organizată la Palatul Cotroceni.

Năstase a primit invitaţia în virtutea faptului că a fost decorat în 2002, cu ordinul „Steaua României în grad de Mare Cruce”.

Sursa: observator

RECLAMĂ
Articolul precedent2 MORȚI ȘI 4 RĂNIȚI ÎN COVASNA, DUPĂ CE UN MICROBUZ S-A CIOCNIT FRONTAL CU UN AUTOTURISM
Articolul următorRomân mort după ce a încercat să traverseze şoseaua de centură a Romei prin loc nepermis