Acasă Stiri Kelemen Hunor, după negocieri: Am avut o discuţie foarte aprinsă / Despre...

Kelemen Hunor, după negocieri: Am avut o discuţie foarte aprinsă / Despre rotaţia premierilor: Colegii noştri nu s-au înţeles şi fiecare doreşte să fie primul. E înghesuială mare!

403
0

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus, marţi, după negocierile pentru formarea Guvernului cu PNL şi PSD, că partidele nu au ajuns la o înţelegere privind rotaţia premierilor, pentru că fiecare doreşte să fie primul şi a precizat că discuţiile au fost foarte aprinse, relatează News.ro.

RECLAMĂ

Preşedintele UDMR a declarat, după discuţiile care au durat peste 3 ore, că ”au fost discuţii foarte aprinse, şi s-au discutat doar câteva subiecte”, respectiv despre certificatul verde şi impactul bugetar pe capitolele care nu au fost închise, legat de alocaţii, politica fiscală şi de impozitare.

Kelemen Hunor a arătat că discuţiile vor continua şi miercuri, după ora 16.00, pentru a primi nişte cifre de la Ministerul de Finanţe şi a vedea impactul pe pensii şi alocaţii.

Nu există în acest moment niciun procent agreat, trebuie să vedem”, a mai afirmat Kelemen Hunor, arătând că îngrijorarea este legată de a găsi resurse bugetare pentru pensionarii cu pensii mici. ”Fiecare doreşte să avem o creştere de 10, de 15, de 20 la sută, să vedem cât putem să asigurăm de la buget fără să punem în pericol deficitul”, a mai afirmat el.

Întrebat cine va da primul premier, Kelemen Hunor a răspuns: ”Aici, colegii noştri nu s-au înţeles şi fiecare doreşte să fie primul. Ei trebuie să decidă şi am înţeles că asta va fi decizia de astăzi a liberalilor, dacă acceptă ideea de rotaţie, dar cine urcă primul, aici nu ştiu, nu îmi dau seama, e înghesuială mare”.

Kelemen Hunor a mai spus că partidele trebuie să meargă la Palatul Cotroceni cu un singur premier, atâta vreme cât lucrezi la un program de guvernare. ”Suntem departe de acea fază”, a spus el.

Kelemen Hunor a explicat că, dacă astăzi se decide ideea de rotaţie, urmează cine e primul şi după aceea cine este persoana.

”Din punctul meu de vedere, o coaliţie, funcţională, indiferent cine este premierul trebuie să fie un preşedinte de partid”, a arătat preşedintele UDMR, explicând că altfel nu va merge.

Eu am susţinut, indiferent cine e premierul dintre doi, trei, nu contează, ceilalţi trebuie să fie în Guvern, trebuie să lase orgoliile la o parte şi ego-ul un pic mai mic”, a declarat Kelemen Hunor, altfel va exista din nou o problemă de funcţionare a Guvernului. Trebuie să avem un premier preşedinte de partid şi ceilaţi doi să fie în Guvern”, a mai spus el, adăugând că va accepta orice soluţie, doar să fie preşedintele unuia dintre partide.

Despre varianta unui premier care nu e preşedintele partidului, Kelemen Hunor a spus că nu e vorba despre a accepta această variantă dar se va porni un război în interiorul acelui partid.

”Dacă vrem să repetăm filmul din 2021, atunci se poate merge pe o asemenea variantă, dar eu cred că ar fi un gest iresponsabil”, a spus Kelemen Hunor.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

sursa:https://www.g4media.ro/kelemen-hunor-dupa-negocieri-am-avut-o-discutie-foarte-aprinsa-despre-rotatia-premierilor-colegii-nostri-nu-s-au-inteles-si-fiecare-doreste-sa-fie-primul-e-inghesuiala-mare.html?fbclid=IwAR3CUbgZG5Pcrref_vSxl5ozhSxoWHdb1xf2oN_5pg9Yy12d5cauvTa4mGo

RECLAMĂ
Articolul precedentLiberalii au votat cu majoritate conducerea rotativă, cu primul premier de la PNL/ Varianta lui Emil Boc, privind alte posibile nume de premieri liberali în afară de Florin Cîțu, nu a fost votată/ Boc, foarte dur în discuții cu Florin Cîțu
Articolul următorPSD respinge propunerea PNL ca nevaccinații să își plătească spitalizarea Covid. Rafila: Ar face ca oamenii să nu mai meargă la spital.