Home Stiri Jandarmi desfigurați în bătaie de interlopul român care a îngrozit Marea Britanie...

Jandarmi desfigurați în bătaie de interlopul român care a îngrozit Marea Britanie / Ce le-a cerut judecătorilor nevasta infractorului periculos!

288
0
loading...

Capturat cu greu, la un an și jumătate după comiterea jafului care a îngrozit Marea Britanie, interlopul brăilean Săndel Hornea trebuie să răspundă în fața legii și pentru două fapte săvârșite în România.

loading...
loading...
  • Interlopul brăilean care a șocat Marea Britanie după ce a bătut cu bestialitate trei femei, pentru a le tâlhări, este campion la dosare penale
  • El mai are două dosare: unul – pentru că a băgat în spital doi jandarmi și altul – pentru conducere fără permis
  • Nevasta infractorului capturat în urmă cu două zile a apelat la mila judecătorilor

Săndel Hornea, care pe 2 septembrie 2019, s-a deghizat în curier, a dat buzna într-o casă din Luton și a desfigurat în bătaie trei femei, pentru a le jefui, este citat în România în două dosare penale. Unul dintre ele este pe rolul Judecătoriei Pogoanele din județul Buzău, proces în care Hornea a fost citat de mai multe ori și, fiindcă nu s-a prezentat, întrucât era căutat de poliție, judecătorii au dispus… aducerea cu mandat!
„Constată competenţa instanţei şi legalitatea sesizării acesteia prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pogoanele nr.288/P/2019 din 23.04.2020, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Hornea Săndel, cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată. (…) Amână cauza, în vederea citării și emiterii unui mandat de aducere pentru inculpat”, au hotărât judecătorii buzoieni.

Într-un alt dosar, în care Hornea este acuzat că a stâlcit în bătaie doi jandarmi, care se aflau în timpul liber în momentul agresiunii – faptă comisă tot în 2019, când a avut loc tâlhăria din Marea Britanie – judecătorii l-au citat să se prezinte luna viitoare. Însă, cum deja s-a decis extrădarea interlopului, e greu de crezut că acesta va face naveta între Anglia și România, pentru a se prezenta la proces. „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriului nr. 620/P/2019 din data de 23.04.2020 emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, privind pe inculpatul Hornea Săndel, trimis în judecată pentru săvârşirea a două infracţiuni de lovirea sau alte violențe și a unei infracţiuni de tulburarea ordinii și liniștii publice. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Hornea Săndel”, au decis magistrații de la Judecătoria Făurei, județul Brăila.

Ieri, surse apropiate familiei interlopului periculos, care în trecut a făcut pușcărie în Italia, pentru proxenetism și trafic de minori, au declarat, în exclusivitate pentru SPYNEWS, că soția individului cu apucături de criminal a solicitat instanței ca bărbățelul ei să fie încarcerat mai aproape de casă, pentru că are dreptul la pachet și la vizită. „Hornea a fost arestat și a fost transferat la Focșani, iar soția a depus o cerere, pentru a fi transferat mai aproape de localitatea de domiciliu, susținând că este distanța prea mare și nu poate să meargă la vizite”, au declarat, în exclusivitate pentru SPYNEWS, sursele amintite.
Săndel Hornea, care după tâlhăria din Marea Britanie s-a întors în România și s-a plimbat nestingherit prin județul Brăila, deși era dat în urmărire internațională, a fost reţinut pe 11 februarie, iar apoi a fost prezentat Curţii de Apel Galaţi, care l-a trimis în arest preventiv pentru 30 de zile.

Acesta şi-a dat acordul în faţa instanţei pentru a fi predat autorităţilor judiciare din Marea Britanie, unde va fi judecat: „Ia act de consimţământul persoanei solicitate Hornea Săndel de a fi predată autorităţilor judiciare din Marea Britanie. Admite cererea autorităţilor judiciare din Marea Britanie şi dispune punerea în executare a mandatului european de arestare emis la data de 31.10.2019 de Tribunalul St Albans Regatul Unit pe numele persoanei solicitate Hornea Săndel. Dispune arestarea persoanei solicitate Hornea Săndel, pe o durată de 30 de zile, cu începere de la data de 11.02.2021 şi până la data de 12.03.2021, inclusiv, în vederea predării către autoritățile judiciare din Marea Britanie”.

sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/jandarmi-desfigurati-in-bataie-de-interlopul-roman-care-a-ingrozit-marea-britanie-ce-lea-cerut-judecatorilor-nevasta-infractorului-periculos-247823.html

loading...
loading...