Home CoronaVirus Iohannis: “Infectările riscă să atingă foarte curând un prag alarmant. Nu înseamnă...

Iohannis: “Infectările riscă să atingă foarte curând un prag alarmant. Nu înseamnă că trebuie să intrăm în panică”

383
0
loading...

Președintele Iohannis a precizat că este imperativ necesar ca România să inverseze trendul negativ al infectărilor cu coronavirus.

loading...
  • Președintele vorbește despre un prag alarmant al infectărilor
  • România nu își permite o supraaglomerare a spitalelor

– Ne aflăm într-o etapă galopantă de răspândire a virusului

– Nu am ajuns într-o situație critică în ceea ce privește locurile de la Terapie Intensivă

– Unele activităţi la care renunţăm acum pot fi recuperate, însă vieţile şi mai ales vieţile celor dragi nouă nu mai fi aduse înapoi.

– Nu ne putem permite supraaglomerarea spitalelor şi imposbilitatea secţiilor ATI de a mai trata cazuri severe. Am solicitat ministrului Sănătăţii să evalueze în timp real necesarul de paturi şi capacitatea secţiilor ATI pentru fi pregătie şi pentru situaţii mai grave

– În spatele cifrelor reci se află familii întregi şi o suferinţă profundă

Klaus Iohannis, președintele României: “Suntem la debutul unei noi saptamani, in care din pacate vedem o crestere ingrijoratoare. Ne confruntam cu o transmitere comunitară accentuata in Capitala si in multe judete și risca sa atinga foarte curand un prag alarmant. In ciuda eforturilor uriase ale medicilor, prea multi romani pierd zilnic lupta cu acest virus. Suntem deja intr-o etapa dificila, intr-un val doi al epidemiei. Este imperativ sa inversam acest trend negativ. Nu inseamna ca trebuie sa intram in panica. Toti trebuie sa constientizeze gravitatea situatiei. Fara un efort colectiv va fi imposibil sa reusim. Fac din nou apel la cetateni sa fie prudenti si sa respecte cu strictete toate reglementarile in vigoare”

Sursa: observatornews.ro

loading...