Acasă SĂNĂTATE Iată de ce apar scurgerile vaginale!

Iată de ce apar scurgerile vaginale!

469
0

RECLAMĂ

Nu este întotdeauna un motiv de alarmă, dar ar putea fi o infecție bacteriană.

Este normal și sănătos ca organismul să producă secreții corporale, inclusiv vaginale. Uneori, totuși, dacă modificările scurgerilor tale vaginale sunt observabile, pot arăta că  ceva este în neregulă cu sănătatea ta. Când ar fi, totusi, cazul să te alarmezi?

candidoza jpg

Infecțiile bacteriene sunt foarte frecvente. Foto: Shutterstock

Când observi pentru prima dată o scurgere groasă, albă, prima reacție ar putea fi de alarmă și așa ar trebuie privită, deoarece poate fi un simptom comun al unei infecții cu bacterii, dar ar putea fi, de asemenea, o schimbare normală a secreției vaginale obișnuite a corpului, data de o perioadă în care se elimină mai abundant din mucusul cervical.

Mucusul cervical poate să se degradeze și să se dizolve înainte de a ieși prin vagin, și poti să nu îl vezi ca atare. Dar fiecare femeie este diferită, așa că există un spectru larg în privința a ceea  ce este considerat normal.

Ciclul tău menstrual are o influență mare

Culoarea și textura secreției vaginale se pot schimba pe parcursul ciclului menstrual. Dar substanța legată de ciclul menstrual este de fapt mucusul cervical, nu scurgerile vaginale – deși ambele ies din vagin și pot ajunge pe lenjerie.

O scurgere groasă și albă poate face parte din normalitate, mai ales dacă nu simți niciun miros anormal sau mâncărime asociată cu ea.

Secrețiile groase și albe apar de obicei între menstruație și ovulație. Textura poate fi lipicioasă și ca o pastă sau cremoasă, aproape ca textura iaurtului.

O schimbare în sănătatea ta

Apariția bruscă a scurgerii groase și albe ar putea fi pur și simplu noua ta normalitate. Asta pentru că, chiar dacă te-ai obișnuit de mult timp cu un tip de scurgere secrețiile se pot schimba pe măsură ce îmbătrânești, în special după:

·     

O infecție bacteriana

Bacteriile se găsesc în mod natural în vagin, dar uneori,  pot crește necontrolat pot provoca un dezechilibru, iar unul dintre cele mai frecvente simptome este prezența unei descărcări  groase, albă, granulate, cu textura brânzei de vaci. Adesea coincide cu simptome precum arsura vaginala sau mancarime si un miros puternic. Mai multe pentru tine Cum te refaci după o criză biliară Iată ce lucruri nu ar trebui să ajungă niciodată în vagin! Greşeli pe care femeile le fac când vine vorba de sex

Vaginul are atât bacterii bune, cât și rele, iar acestea formează flora vaginală naturală. Orice modificare a compoziției florei vaginale poate provoca și o modificare a consistenței secrețiilor vaginale.

Infecțiile cu bacterii sunt frecvente și tratabile. Dar este important să știi că, și dacă nu ai scurgeri ai putea avea totuși o infecție cu bacterii. Acest tip de scurgere albă, brânzoasă, este prezentă doar în aproximativ 50% din infecțiile cu drojdie bacterii. Unele femei au o scurgere cremoasă, galbenă, în timp ce altele nu au deloc scurgeri ciudate.

Medicul este singurul care te poate ajuta cu diagnosticul, în condițiile în care, o anumită cantitate de scurgere vaginală este, parte a unui vagin care funcționează sănătos și este greu să distingem cand lucrurile nu funcționează bine, dacă nu apar și alte simptome.

Sursa: Cleveland Clinic.


RECLAMĂ
Articolul precedentAu avut relații intime la „America Express”? Giulia și Vlad Huidu au spus adevărul: „Am profitat de ocazie”
Articolul următorCum ajută cafeaua la slăbit?