Acasă Stiri Fetiță de 4 ani, în pericol de moarte după ce a înghițit...

Fetiță de 4 ani, în pericol de moarte după ce a înghițit mărgelele magnetice cu care se juca. ”Nu mă voi ierta niciodată!”

269
0

O mamă îi avertizează pe alți părinți despre pericolele jucăriilor cu magnet, după ce fiica ei de patru ani a trecut printr-o operație chinuitoare pentru a i le scoate din burtică.

RECLAMĂ
  • Fetița de patru ani a fost supusă unei operații de urgență pentru eliminarea mărgelelor din intestin.

Fiica lui Hayley Thake, în vârstă de patru ani, a înghițit accidental două jucării pe care le făcuse din mărgele magnetice cu care se juca.

Medicii avertizează că magneții provoacă perforații în stomac și intestine și că au existat cazuri de copii care au ajuns în stare gravă la spital, după ce le-au ingerat în timp ce se jucau cu ele.

După ce a văzut-o pe fetița ei supusă unei intervenții chirurgicale pentru a-i scoate mărgelele magnetice din intestin, Hayley, din Manchester, Marea Britanie, a postat pe Facebook un mesaj de avertisment pentru toți ceilalți părinți, scrie Daily Mail.

În postarea sa, care a fost distribuită de mai mult de 7.000 de ori în mai puțin de 24 de ore, Hayley a scris:

„Nu este o postare pe care am crezut vreodată că o voi scrie. Dar vreau să îi avertizez pe ceilalți părinți cu privire la pericolele jucăriilor cu magneți. Sunt sigur că au mai fost alte postări, dar, din păcate, eu nu le-am văzut niciodată. Nu mă voi ierta niciodată pentru că le-am cumpărat, căci fiica mea de patru ani a înghițit accidental două dintre aceste jucării din mărgele magnetice și tocmai a suferit o intervenție chirurgicală pentru a i le scoate din intestin”, a scris Hayley.

Magneții înghițiti pot perfora țesuturile

„Odată intrați în corp, magneții se conectează între ei, iar țesutul organului rămâne prins între ele. În timp, zona se arde și în cele din urmă țesutul este perforat. Din fericire, fiica mea mi-a spus că le-a înghițit, așa că au putut să acționez rapid”, a mai scris mama fetiței.

„Vă rog, vă rog, îi îndemn pe toți părinții, dacă aveți aceste margele magnetice, să le aruncați imediat. În prezent, în secția pe care ne aflăm este un copil de doi ani care a înghițit 14 dintre mărgele. Medicul ne-a spus că au fost atât de multe cazuri încât ar trebui interzise pe piață”, a mai scris Hayley.

Asociația pentru prevenirea accidentelor pentru copii (CAPT) spune că există „o tendință tulburătoare a rănilor grave cauzate de copiii care înghit magneți mici, rotunzi și colorați din jucăriile magnetice”, fiica lui Hayley fiind cel mai recent exemplu.

„Magneții se lipesc între ei și prin organe și țesuturi și pot întrerupe alimentarea cu sânge, provocând moartea țesuturilor„, a spus CAPT.Copilul va avea nevoie de o intervenție chirurgicală de urgență, apoi, în funcție de gravitatea leziunilor, poate avea nevoie de numeroase operații, rezecție intestinală și internare la terapie intensivă”, se mai arată în comunicat.sursa: https://observatornews.ro/eveniment/fetita-de-4-ani-in-pericol-de-moarte-dupa-ce-a-inghitit-margelele-magnetice-cu-care-se-juca-nu-ma-voi-ierta-niciodata-409131.html

RECLAMĂ
Articolul precedentVictoraș Micula, spaima judecătorilor / Magistrații au început să fugă de dosarul milionarului
Articolul următorCum arată Ramona Olaru când renunță la rochițele sexy și mulate! În ce ipostaze a fost surprinsă asistenta de la Neatza