Acasă Stiri Femeie din Dolj cu piciorul amputat, lăsată să se chinuie, pe motiv...

Femeie din Dolj cu piciorul amputat, lăsată să se chinuie, pe motiv că infirmierele ”nu sunt plătite să care 100 de kilograme”

361
0

O femeie de 84 de ani din Dolj acuză că a fost batjocorită de infirmierele de la Spitalul Județean. Deși avea piciorul amputat, angajatele unității mediale au lăsat-o să se chinuie, susținând ca „nu sunt plătite să care 100 de kg”.”Am căzut din mâinile amândurora pe ciment, credeam că fac infarct”, a spus femeia.

RECLAMĂ

Pacientei i se amputase piciorul, iar la câteva zile după intervenția medicală trebuia să facă un EKG. Din păcate, infirmierele unității medicale au refuzat să o ajute pe bătrână.

”Au încercat să o dea jos, să o pună pe un scaun. Bunica spune că ar fi scapăt-o pe jos și ele vorbeau urât doar ca să încerce să se ridice singură.

Au chemat un asistent. L-au chemat să o ridice, ele au zis că nu pot să ridice 100 de kg.

Alt șoc, au luat-o de pe targă și au aruncat-o în pat ca pe un sac de gunoi”, a mărturisit nepoata femeii.

Imediat după incident, familia pacientei a fost anunțată, iar nepoata acesteia a depus o plângere la conducerea spitalului. Infirmierele, însă, prezintă povestea cu totul altfel.

”A fost trimisă pentru a efectua un EKG. La transferul de pe căruciorul de transport pe targa pe care trebuia să facă investigația, pacienta a avut o amețeală, s-a dezechilibrat, infirmiera a reușit să o sprijine, după care a solicitat ajutor colegilor, lucru care a decurs firesc.

Nu este prima data, aceste acuzații se întâmplă și s-a întâmplat să le constat și eu personal, în diverse zone, în diverse sectoare”, a declarat dr. Stelian Mogoanță, director medical.

Oficial, conducerea spitalului spune că a fost demarată o anchetă, dar până acum nu s-a stabilit nici cine au fost infirmierele de gardă, nici dacă pe secție era vreun brancardier și nici nu s-a verificat dacă momentul a fost sau nu surprins pe camerele de supraveghere.

sursa:https://www.antena3.ro/emisiuni/news-hour-with-cnn/femeie-dolj-chinuita-infirmiere-658186.html

RECLAMĂ
Articolul precedentUn tânăr a fost împușcat de polițiști în casă, după ce și-a înjunghiat ambii părinți, la Protopopești, în Vaslui
Articolul următorDrama lui Ioan, fiul de preot din Drobeta-Turnu Severin, care a preferat să moară: „Era bătut de tatăl său!”