Acasă Stiri „Faceți loc, că vine la pâine!” | George Simion, liderul AUR, a...

„Faceți loc, că vine la pâine!” | George Simion, liderul AUR, a ajuns în gara Alba Iulia, unde a fost primit cu pâine și sare și s-a închinat cu gura plină

211
0

Liderul AUR, George Simion, a ajuns în această dimineață la Alba Iulia, cu trenul, pentru ceremoniile dedicate aniversării a 105 ani de la Marea Unire.Politicianul, care a promis spectacol de Ziua Națională, a scrutat mulțimea prezentă în gară, înainte de a coborî din vagon.

RECLAMĂ

Îmbrăcat într-un cojoc din blană albă, purtând un pulover negru, pentru contrast, Simion a fost primit cu pâine și sare pe peron, în vreme ce o persoană din anturajul său încerca să-i creeze coridor, strigând insistent „Faceți loc aici, că vine la pâine”. 

Simion a rupt din pâine și, cu gura plină, și-a făcut cruce.

În acest timp, pe fundal se auzeau scandări cu „Trăiască, trăiască, trăiască şi-nflorească / Moldova, Ardealul și Țara Românească”.

De asemenea, atmosfera era completată cu sunet de bucium.

Simion a poftit o pensionară să se înfrupte din pâine, alături de el

Simion n-a fost singurul care a rupt din pâine.

O femeie în vârstă, scundă, cu ochelari și batic galben cu motive florale, și-a croit drum până lângă liderul AUR.

Acesta i-a făcut semn să se apropie și i-a pus, protector, mâna pe umăr, în timp ce femeia rupea o bucată de coajă.

Trenul AUR fără cai: urci în el, doar bani să ai

Presa națională a relatat că AUR a închiriat de la CFR Călători trenul pentru deplasarea lui Simion contra unei sume de aproape 35.000 de euro.

Trenul, format din locomotivă și cinci vagoane, a fost intens popularizat printre electoratul AUR iar liderul partidului i-a îndemnat pe oameni să vină, de 1 decembrie, la Alba Iulia cu acest mijloc de transport.

Însă transportul nu este gratis: cei care și-au rezervat loc în tren au plătit 100 de lei pentru un bilet dus-întors București – Alba Iulia. Pentru copii și pensionari, tariful a fost 50 de lei.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/faceti-loc-vine-la-panine-lider-george-simion-aur-gara-alba-iulia-paine-sare-inchinat-gura-plina-693768.html

RECLAMĂ
Articolul precedentNadia Comăneci, mesaj de Ziua Națională a României: „La mulţi ani, dragi români!”
Articolul următorMihai Rotaru, înainte de Universitatea Craiova – CFR: „E Champions League la tine acasă”. Câți suporteri anunță