Acasă Stiri Două noi cazuri de coronavirus confirmate în România. Trei români sunt infectaţi

Două noi cazuri de coronavirus confirmate în România. Trei români sunt infectaţi

590
0

Două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate de autorităţi, în România. Anunţul a fost făcut vineri la ora 14:30.

RECLAMĂ

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat şi Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, au ţinut vineri o conferinţă de presă şi au anunţat că alte două test de coronavirus au rezultate pozitiv, în România.

Primul caz este un bărbat din Maramureş, 45 de ani, întors în ţară pe 25 februarie. El venea din Italia, dintr-o zonă în care nu se semnalase prezenţa virusului. El a venit din Italia cu maşina personală.

Al doilea caz este o femeie de 38 de ani din Timişoara, care s-a întors în weekendul trecut de la Bergamo şi s-a autoizolat la domiciliu. Joi s-a simţit rău, avea febră, a sunat la 112 şi a fost dusă cu izoleta la spital, în carantină.

Femeia rămâne internată la centrul din Timișoara, bărbatul la centrul din Cluj.

În ceea ce priveşte cele două cazuri, cazul de la Timişoara este în stare bună, cazul de la Cluj, după ce ieri a suferit o insuficienţă respratorie, astăzi e într-o stare mai bună.” a spus Nelu Tătaru.

Acesta a precizat că bărbatul a venit cu maşina personală din Italia, s-a prezentat direct la spital când a intrat în ţară, iar în cazul femeii din Timişoara se face anchetă epidemiologică pentru a stabili contacţii. 

În România, primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat miercuri, la un tânăr din judeţul Gorj care a intrat în contact cu un cetăţean italian care a vizitat zona şi care era pozitiv. 

Vineri, la ora 10.00, în ţară erau 182 persoane în carantină şi 8.231 monitorizate la domiciliu

Sursa: observator

RECLAMĂ
Articolul precedentCurs valutar 28 februarie 2020. Euro a atins un nou nivel record
Articolul următorFemeie din Cluj dipărută de 10 zile, găsită moartă într-un coteţ din Alba