Acasă CoronaVirus Doliu la Filarmonica de Stat din Târgu Mureș! Directorul Vasile Cazan a...

Doliu la Filarmonica de Stat din Târgu Mureș! Directorul Vasile Cazan a murit infectat cu coronavirus

288
0

Este doliu la Filarmonica de Stat din Târgu Mureș! Directorul instituției, Vasile Cazan a murit infectat cu noul coronavirus, după ce a primit tratament timp de o săptămână.

RECLAMĂ
  • Directorul Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș a fost infectat cu Covid-19
  • Vasile Cazan a murit la spital

Est doliu în lumea muzicii! Directorul de la Filarmonica de Stat din Târgu Mureș, Vasile Cazan, a murit răpus de coronavirus, după ce medicii i-au administrat tratament timp de o săptămână. Artistul, în vârstă de 68 de ani, a primit până și tratament cu plasmă, însă corpul i-a cedat la scurt timp.

Vasile Cazan a murit infectat cu coronavirus

În urmă cu o săptămână, directorul Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș a a fost internat la spital, iar testul pentru Covid-19 a fost unul pozitiv. Artistul a ajuns la spital într-o stare gravă, având un sindrom respirator sever cu modificări biologice. Ulterior, acesta a fost transferat de la pneumonie la secția de Terapie Intensivă, conform directorului DSP Mureș, Iuliu Moldovan.

Următoarele zile au reprezentat un chin pentru Vasile Cazan, dar și pentru medicii care au făcut tot ce le-au fost în putiință pentru a-l salva pe artist.

„Evoluția a fost progresiv nefavorabilă în ciuda tratamentului aplicat inlcusiv cu Remdesivir și plasmă. A făcut un stop cardio-respirator neresucitabil.”, a declarat Iuliu Moldovan.

Vasile Cazan se putea mândri cu o carieră impresionantă. Acesta a fost dirijor al Corului Mixt al Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș din 1990, iar în anul 1998 a devenit liderul instituției culturale. Artistul a fost recunoscut de publicul larg nu doar la nivel național, ci și internațional.

sursa: spynews.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentAlexandru a murit după un accident teribil, în Brăila. Tânărul de 17 ani s-a stins la spital, două luni de agonie
Articolul următorMasca de protecție, în curând purtată și pe stradă! Declarațiile lui Nelu Tătaru: „Veți vedea în următoarele zile”