Home Stiri Doi polițiști din SUA, anchetați după ce au pus la pământ o...

Doi polițiști din SUA, anchetați după ce au pus la pământ o bătrână care suferă de demență

132
0
loading...

Doi polițiști din Statele Unite sunt anchetați după ce au pus la pământ o bătrână care suferă de demență.Mai mult, cei doi au fost filmați cum se amuză în timp ce vizionează momentul arestării, informează Antena3.Austin Hopp și Daria Jalali, doi agenți din Loveland, Colorado, sunt acuzați că au abuzat-o fizic pe femeie. O filmare îi arată pe cei doi cum se amuză în timp ce vizionează momentul arestării, filmat cu camerele video de corp.

loading...
loading...

Cei doi agenți au arestat-o pe femeia de 73 de ani după ce aceasta a uitat să plătească produsele cumpărate dintr-un magazin, deoarece ea suferă de demență.

Polițiștii au imobilizat-o pe femeie, iar în timpul operațiunii de reținere i-a fost dislocat brațul.

Cei doi polițiști au provocat revoltă în Statele Unite

Un al treilea agent i-a filmat pe colegii săi în timp ce se felicită între ei pentru intervenția violentă asupra femeii și pentru momentul în care i-au dislocat brațul.

„Ai făcut o treabă bună. Sunteți pregătiți să auziți cum face poc? Ăsta a fost brațul ei”, se laudă unul dintre agenți.

Toată discuția dintre agenți se desfășoară în timp ce femeia plânge de durere la doar câțiva metri de ei, fără să primească niciun fel de îngrijire.

„Dacă nu aș fi făcut public acest clip, abuzurile Poliției Loveland din Colorado asupra celor vulnerabili și lipsiți de apărare ar fi continuat ca de obicei. Filmarea dovedește ignoranța absolută a autorităților pentru sănătatea și siguranța cetățenilor”, a declarat Sarah Schielke, avocata bătrânei.

Ce riscă cei doi

Autoritățile au deschis o anchetă în acest caz.

Investigația a fost preluată de Poliția din Fort Collins și de FBI, iar polițiștii inculpați riscă pedepse penale.

Reprezentanții magazinului unde bătrâna nu a plătit produsele au anunțat că și-au recuperat bunurile, iar valoarea acestora se ridică la 13,38 dolari.

sursa: https://www.gandul.ro/international/doi-politisti-din-sua-anchetati-dupa-ce-au-pus-la-pamant-o-batrana-care-sufera-de-dementa-video-19623332

loading...
loading...