Home Stiri Ditamai NAMILA: Cel mai gras porc tăiat vreodată în Argeş a cântărit...

Ditamai NAMILA: Cel mai gras porc tăiat vreodată în Argeş a cântărit o jumătate de tonă!

498
0
loading...

Se pare că ritualul sacrificării porcului încă se mai practică. Deşi nu a venit Crăciunul, încă, potrivit stăpânilor porcului, botezat Jack, acesta a fost un punct de atracţie pentru localnici, iar cei care i-au ajutat să taie animalul, s-au declarat impresionaţi de dimensiunile acestuia.

loading...
loading...

“Mai greu a fost momentul în care l-au scos din coteţ, pentru că animalul a dovedit mai multă forţă decât noi, dar până la urmă acesta a fost sacrificat, iar gospodinele familiei s-au pus pe treabă pentru a prepara bucăţile tradiţionale. Am fost 12 bărbaţi care ne-am luptat cu Jack. Fiecare dintre noi l-am alintat şi l-am asemuit cu orice alt animal, rinocer, urs sau elefant, dar porc la o jumătate de tonă nu am mai văzut niciodată”, a afirmat una dintre cele 12 persoane participante la ritual, după cum relatează Mediafax.

Dimensiunile porcului sacrificat l-au uimit şi pe măcelarul satului care nu îşi aminteşte să mai fi văzut, în viaţa lui, un porc atât de mare.

“Am tăiat mii de porci, dar niciunul nu a fost de-o asemenea mărime. E bun să intre în Cartea Recordurilor, eu atât pot să vă spun, în rest am rămas fără cuvinte”, a declarat măcelarul Costel Dobre.

“Îmi pare rău că l-am tăiat, sincer vă spun. Sunt bucuroasă de tradiţii, dar îmi pare rău că l-am tăiat pe godac. Nici nu am putut să-l văd când l-a tăiat. I-am dat să mănânce dovleci, de toate, dar nu îngrăşăminte, a fost foarte cuminte, era blând, a mâncat numai natural, eco aş putea spune”, a declarat stăpâna porcului, Gabriela Stână.

Stăpânul lui Jack a mai spus că speră ca anul viitor porcul pe care-l va tăia de Crăciun să-l depăşească pe Jack, dar crede că va fi greu de egalat greutatea acestuia şi dificil de depăşit.
sursa: click.ro

loading...
loading...