Acasă Stiri Dezvăluiri din culisele ședinței PSD

Dezvăluiri din culisele ședinței PSD

916
0

Răfuiala de noapte în PSD: ”Codrine, cine te vede pe tine îl vede pe Dragnea!” Cine mai este pe lista neagră a lui Dăncilă

RECLAMĂ

Eliminarea oamenilor lui Liviu Dragnea din conducerea PSD a început marți noaptea, în ședința Comitetului Executiv al PSD, și va continua în perioada următoare cu scoaterea tuturor apropiaților fostului șef al partidului și din funcțiile deținute în Guvern. Discuțiile din ședința CEX al PSD nu au fost însă liniștite, așa cum promitea Marian Oprișan, care vorbea despre ”o tranziție făcută ușor, statutar”

Demiterea lui Codrin Ștefănescu din funcția de secretar general al partidului a fost obținută cu greutate de Viorica Dăncilă și tabăra șefilor de organizații care cer schimbarea la față a partidului. Gabriela Firea a propus ca Ștefănescu să se retragă din funcție și să fie numită în locul lui Rodica Nassar, președintele PSD Sector 2, dar acesta a refuzat să plece de bunăvoie, și a avut aliați puternici și vocali, Lia Olguța Vasilescu fiind cea mai agresivă susținătoare a sa.

Paul Stănescu, noul număr 2 din PSD, a avut însă cuvântul decisiv, i-a cerut imperativ lui Ștefănescu să plece, să nu mai vorbească public în numele PSD, pentru că aduce mari prejudicii partidului.

”Cine te vede pe tine îl vede pe Dragnea!”, i-a spus Paul Stănescu lui Ștefănescu. Acesta a cerut să se voteze pentru demiterea sa, în speranța că va câștiga la vot. A pierdut însă, și a fost demis. Împreună cu el a plecat din funcție și Lia Olguța Vasilescu, aceasta nemaidorind să rămână purtător de cuvânt al PSD, anticipând că va fi demisă dacă nu demisionează.

Între Olguța Vasilescu și Viorica Dăncilă există o rivalitate uriașă din cauza faptului că, duminică seara, după alegeri, Liviu Dragnea i-a cerut premierului să rămână doar cu funcția de la Guvern și să o lase pe Lia Olguța Vasilescu să fie președinte la partid. Totodată, potrivit unor surse din conducerea PSD, Dragnea îi promisese lui Vasilescu și funcția de comisar european din partea României, funcție pe care, oficial, i-a promis-o și Rovanei Plumb.

Paradoxal, a scăpat de excluderea din partid deputatul Cătălin Rădulescu, contestat de pesediști într-o mai mare măsură decât a fost Codrin Ștefănescu, datorită faptului că mai mulți șefi de organizații su cerut ”să nu mai cadă capete”. 

Temerile acestora erau îndreptățite de operațiunea de epurare pornită de Viorica Dăncilă. Aceasta a anunțat oficial că fosta sa consilieră, Anca Alexandrescu, a  fost dată afară de la partid, și că va lua o decizie și în privința lui Darius Vâlcov, eminența cenușie a programului de guvernare.

Urmează însă o remaniere largă, plănuită de Viorica Dăncilă, prin care să fie scoși absolut toți oamenii numiți de dragnea în Guvern. Prima pe lista neagră este Carmen Dan, ministrul de Interne. Nici președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, nu se simte confortabil, noul președinte executiv al PSD, Paul Stănescu, intenționând să facă schimbări și la nivelul președinților de organizații, pentru a-i schimba pe cei numiți de Dragnea. 

Sursa: Digi24

RECLAMĂ
Articolul precedentSenatul a adoptat, miercuri, o propunere legislativă care prevede că demnitarii, magistrații, militarii și polițiștii pot achiziționa autorizație de port-armă, fără absolvirea unui curs de instruire teoretică și practică în acest sens.
Articolul următorSpaniolii au făcut anunțul prezentării OFICIALE a lui Hazard