Acasă STIRI SPORTIVE Dănuț Lupu, condamnat la 7 luni și 10 zile de închisoare cu...

Dănuț Lupu, condamnat la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare » Prima reacție a ex-dinamovistului: „Pur și simplu mă duceam la spital”

423
0

Fostul mijlocaș de la Dinamo și Rapid, Dănuț Lupu (56 de ani), a fost condamnat la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare, pentru conducere fără permis. Lupu a contestat însă decizia, iar instanța se va pronunța din nou pe data de 7 iunie, după ce, anterior, amânase pronunțarea de alte două ori. Fostul fotbalist a fost prins conducând fără permis pe drumurile publice din România, deși permisul de conducere i-a fost anulat încă din 30 aprilie 2001, când a fost suprins la volan după ce consumase băuturi alcoolice, scriu cei de la Gândul. Lupu obținuse dreptul de a conduce pe 11 decembrie 1989.

RECLAMĂ

Fostul fotbalist chiar ar fi încercat să își redobândească carnetul de conducere, dar a picat de fiecare dată proba teoretică, unde trebuie să răspundă corect la 22 de întrebări din 26, mai arată sursa citată. 

Deși Dănuț Lupu nu a mai avut dreptul de a conduce, acest lucru nu l-a împiedicat pe fostul internațional să se urce la volan, alegându-se cu o serie de dosare penale, iar pedeapsa finală pe care ar putea să o primească ar putea crește, pentru că el nu se află la prima abatere. Pe 23 iulie 2020, Lupu a fost condamnat de către Curtea de Apel Galați la 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru conducere fără permis. 

Ca urmare, Dănuț Lupu a fost condamnat să execute pedeapsa cea mai grea, la care s-a adăugat sporul de o treime, calculat la o lună și 10 zile, astfel că, în final, fostul fotbalist are de stat în detenție 7 luni și 10 zile.

Doar 7 zile mai târziu, pe 30 iulie, Dănuț Lupu a primit o nouă condamnare, de data aceasta din partea Judecătoriei Cornetu, tot pentru conducere fără permis, după ce a fost surprins la volanul unui automobil Volvo. 

Pe 18 iunie 2022, Dănuț Lupu a fost din nou prins conducând fără permis, de către o brigadă a Poliției Rutiere, dar acest dosar nu a fost înaintat încă instanței. 

La începutul lunii februarie 2023, magistrații Judecătoriei Cornetu l-au condamnat pe fostul jucător al „Generației de Aur” la șase luni de închisoare cu executare pentru că a condus fără permis, iar atunci au decis să revoce amânarea unei condamnarea mai veche, de 6 luni de detenție, pronunțată de către Curtea de Apel Galați. 

Dănuț Lupu, prima reacție după ce a fost condamnat la închisoare cu executare: „Mergem înainte, n-avem ce să facem”

Într-o reacție oferită celor de la Gândul, Dănuț Lupu a spus că a fost nevoit să conducă fără permis, pentru că trebuia să ajungă la spital. 

„Nu știu dacă o să pot obține suspendarea pedepsei, nu pot să vă spun eu lucrul ăsta. De aia sunt avocați, nu? Da, în primul rând regret ce s-a întâmplat. Am fost nevoit. 

Pur și simplu mă duceam la spital. Îmi era rău, și martorii au declarat același lucru. Acum, știți cum e în viață, chiar dacă faci anumite greșeli, eu spun că dacă le faci în interes de sănătate… Până la urma urmei e greșeala mea.

Nu aș schimba nimic, pentru că eu cred că fiecărui om e mai importantă ca orice”, a punctat Lupu. 

sursa:https://www.gsp.ro/gsp-special/diverse/danut-lupu-condamnat-la-7-luni-si-10-zile-de-inchisoare-cu-executare-699913.html

RECLAMĂ
Articolul precedentAlertă hidrologică! Cod portocaliu de inundații până la miezul nopții în patru județe din ţară
Articolul următorDupă ce a scăpat cu poliția de fostul logodnic, Naba Salem a trecut din nou prin momente de groază! „A vrut să mă arunce de la etaj”