Acasă Stiri Daniel Tudorache, vizat de DNA pentru creșterea tarifelor serviciilor de salubritate. Prejudiciu...

Daniel Tudorache, vizat de DNA pentru creșterea tarifelor serviciilor de salubritate. Prejudiciu de aproape un miliard de lei

1138
0

Fostul edil din sectorul 1 este acuzat că a mărit tarifele pentru serviciile de salubritate, cu încălcarea legii, firma care aigura salubirtatea în sector fiind Romprest.

RECLAMĂ

Anchetatorii au precizat că prejudiciul în acest caz se ridică la peste 940 de milioane de lei.

Mai mulți foști angajați ai primăriei Sector 1, cercetați în dosar

DNA a transmis, joi, că a început urmărirea penală faţă de mai mulți foşti angajaţi ai Primăriei Sectorului 1. Toţi sunt cercetaţi pentru pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu.

Este vorba de Daniel Tudorache, la data faptei primar al Sectorului 1 Bucureşti, Bogdan Piţigoi, la data faptei director executiv al Direcţiei Investiţii din cadrul Primăriei Sector 1 Bucureşti, Dorinela-Anca Ludu, la data faptei director executiv Direcţia Management Economic din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti, Ovidiu-Nicolae Fulgeanu, la data faptei director executiv Direcţia Juridică şi Resurse Umane din cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi Cosmin-Marius Fodoroiu, la data faptei director executiv al Direcţiei Investiţii în cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti.

De asemenea, mai este cercetat şi un director general adjunct al unei societăţi comerciale, la data comiterii faptei, pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune, în formă continuată.

În această cauză procurorii efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Tarfie „umflate” pentru serviciile de salubritate

Procurorii au precizat că în anul 2012 „s-ar fi procedat, cu încălcarea legii, la ajustarea tarifelor aferente contractului de delegare a gestiunii prestării serviciilor de salubritate pe raza administrativă a Sectorului 1 Bucureşti, încheiat în anul 2008”.

Totodată, ei mai precizat că “s-ar fi acceptat la plată facturi cu tarifele ajustate în anul 2012 şi la un moment ulterior unei decizii executorii a Curţii de Conturi care solicitase în 2016 recuperarea sumelor achitate în plus”.

DNA a mai precizat că Primăria Sectorului 1 a fost indusă în eroare, fiindu-i prezentată ca adevărată situaţia cuantumului cheltuielilor pe care era fundamentată solicitarea societăţii de modificare a tarifelor. Firma care asigura salubritatea în sector este Romprest.

“În perioada mai 2017-16.09.2019, în contextul demersurilor efectuate de societatea comercială pentru modificarea tarifelor serviciului de salubrizare, care face obiectul contractului de delegare menţionat, Unitatea Administrativă Teritorială Sector 1 ar fi fost indusă în eroare prin prezentarea ca adevărată a împrejurării mincinoase reprezentată de cuantumul cheltuielilor pe care se fundamentează solicitările societăţii de modificare a tarifelor. Acest lucru s-ar fi realizat în scopul obţinerii pentru societatea comercială a unui folos patrimonial injust, în condiţiile în care cheltuielile din evidenţa contabilă ce trebuiau luate în calcul în procedura de modificare a tarifelor angajate nu ar fi reflectat realitatea, fiind inferioare celor indicate de societate în fundamentările tarifelor modificate”, se arată în comunicat.

Prin aceste demersuri ar fi fost creat un prejudiciu Sectorului 1 Bucureşti în cuantum de 944.575.696 lei. 

sursaȘ Daniel Tudorache, vizat de DNA pentru creșterea tarifelor serviciilor de salubritate. Prejudiciu de aproape un miliard de lei – Stirileprotv.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentDorit de FCSB și Universitatea Craiova, Alexandru Mitriță a ales
Articolul următorFC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova a arătat ca un derby încă din primele secvențe ale meciului, iar incidentele nu au lipsit din tribunele stadionului „Ion Oblemenco”. – tvfoltenia.ro