Acasă Stiri Cutremur în Turcia şi Siria | Salvatori din zeci de ţări au...

Cutremur în Turcia şi Siria | Salvatori din zeci de ţări au muncit toată noaptea printre dărămături. Peste 4.400 decese şi 16.000 de răniţi. 8.000 de oameni salvaţi

468
0

A fost o noapte neagră în Turcia şi Siria. Bilanţul cumulat al cutremurelor produse luni depăşeşte 4.365 de morţi şi 15.834 de răniţi, potrivit noilor date furnizate de autorităţi.În Turcia, Autoritatea pentru Situaţii de Urgenţă şi Dezastre (AFAD) a comunicat marţi dimineaţă că bilanţul actual este de 2.921 morţi şi peste 15.834 răniţi.În Siria, cifrele furnizate de Administraţia de la Damasc şi de echipele Naţiunilor Unite care acţionează în zonele din nord-vestul ţării aflate sub control insurgent indică în acest moment cel puţin 1.444 de morţi şi 3.500 de răniţi.Mii de persoane au rămas fără adăpost din cauza prăbuşirii a numeroase clădiri. Cele mai noi date de la locul tragediei indică 8,000 de persoane salvate din aproximativ 4.758 clădiri distruse. Salvatori din zeci de ţări au muncit toată noaptea printre dărămături.

RECLAMĂ

Epicentrul seismelor de suprafaţă a fost în sud-estul Turciei, la frontiera cu Siria. Un cutremur de 7,8 grade a avut loc luni dimineaţă în zona Pazarcik (Kahramanmaras). Un alt cutremur, de 7,6 grade, s-a produs la prânz în zona Elistan. Cutremurele, urmate de zeci de replici, au fost simţite foarte puternic în provinciile turce Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay şi Kilis.

În Siria, cutremurele au afectat puternic provincia Alep, în special localităţile Jandaris şi Atareb. În afară de Turcia şi Siria, cutremurele au fost resimţite în Cipru şi Liban.

sursa:https://www.antena3.ro/externe/cutremur-turcia-siria-bilant-7-februarie-2023-665015.html

RECLAMĂ
Articolul precedentCâte zile durează ca o scrisoare să ajungă de la București la Brașov, o distanță de 180 de km. Răspunsul directorului Poștei
Articolul următorAmbasada Turciei la București: „Mulțumim, România! Nu vom uita niciodată ajutorul vostru”