Acasă Stiri Ambasada Turciei la București: „Mulțumim, România! Nu vom uita niciodată ajutorul vostru”

Ambasada Turciei la București: „Mulțumim, România! Nu vom uita niciodată ajutorul vostru”

469
0

Ambasada României la București a transmis un mesaj de mulțumire României, pentru ajutorul dat în gestionarea situației catastrofei produse de cutremurele de luni, 6 februarie.Ambasada Republicii Turcia la Bucureşti a postat un mesaj pe pagina oficială de Facebook în care mulțumește României pentru sprijinul acordat.

RECLAMĂ

„Mulțumim, România! Nu vom uita niciodată ajutorul vostru prețios. Dumnezeu să ocrotească echipa care este pe drum spre Turcia! Apreciem eforturile lor și le dorim mult succes!”, se arată în postare.

Echipa României de salvatori trimiși în Turcia este formată din medici și asistenți ai UPU-SMURD București, ofițeri DSU și echipe de căutare-salvare cu câini.

În același timp, Turcia le transmite celor care doresc să vină în sprijinul Autorității pentru managementul dezastrelor și situațiilor de urgență din Turcia, în intervenția de căutare și recuperare a persoanelor afectate de cutremurele de luni, pot face acest lucru printr-o donație direct pe site-ul AFAD, accesând pagina: https://www.afad.gov.tr/depremkampanyasi2.

Ambasada Turicie transmite că din cauza seismelor care au avut loc în sud-estul Turciei, traficul rutier este grav afectat.

Informații privind starea drumurilor din Turcia pot fi accesate pe site-ul Direcţiei Generale de Autostrăzi din Turcia  https://yol.kgm.gov.tr/kapaliyollar. Suplimentar, eu recomandă urmărirea contul de Twitter al Direcţiei Generale de Autostrăzi din Turcia  https://twitter.com/KarayollariGM.

IGSU: Cele 2 aeronave militare care au transportat echipa de salvatori români și tehnica aflată în dotare au aterizat în Adana, Turcia

„Reamintim că în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Turcia prin Mecanismul European de Protecție Civilă, aproape 60 salvatori români( echipe specializate de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți din cadrul UPU-SMURD București – Floreasca, echipă formată din personal specializat și echipă canină din cadrul Clubului Câinilor Utilitari) cu tehnică specializată aferentă au plecat astăzi din București în scopul sprijinirii omologilor lor turci.

Echipa de salvatori români a intrat în legătură cu autoritățile turce, aceștia fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor venite în sprijin.Totodată, o a treia aeronavă aflată în dotarea Forțelor Aeriene Române este în acest moment în drum spre Adana, pentru a completa tehnica de intervenție, indispensabilă echipelor de salvatori.”, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, luni, în jurul orei 22:00.

sursa:https://www.antena3.ro/actualitate/ambasada-turcia-bucuresti-multumim-romania-ajutor-665013.html

RECLAMĂ
Articolul precedentCutremur în Turcia şi Siria | Salvatori din zeci de ţări au muncit toată noaptea printre dărămături. Peste 4.400 decese şi 16.000 de răniţi. 8.000 de oameni salvaţi
Articolul următorDetalii neștiute din viața lui Gicuță din Apărători, manelistul care și-a băgat iubita în mașină și i-a dat foc: “Femeia din portbagaj era amanta