Acasă Stiri Comasarea alegerilor, pentru a-i salva pe Ciolacu, Ciucă și Iohannis! Noi, restul,...

Comasarea alegerilor, pentru a-i salva pe Ciolacu, Ciucă și Iohannis! Noi, restul, nu contăm!

253
0
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, pozeaza cu guvernul condus de prim-ministrul Romaniei, Marcel Ciolacu, la finalul ceremoniei de depunere a juramantului de investitura, la Palatul Cotroceni din Bucuresti, joi, 15 iunie 2023. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Toată tevatura creată cu comasarea alegerilor nu a fost altceva decât un scenariu prost la cale de președintele dumneavoastră. Ca să fim bine înțeleși, comasarea alegerilor a fost pentru a-i salva pe Ciolacu, Ciucă și Iohannis. Nu a contat PSD, nu a contat PNL, sau, vei de mine!, pericolul AUR. Nu! Totul a fost pentru fotoliile a trei oameni, în timp ce noi, restul, trebuie să tragem ponoasele hachițelelor lor.

RECLAMĂ

Decizia luată, chipurile, de PSD și PNL a mai fost încercată și în 2012 și în 2020. Atunci judecătorii CCR le-au dat planurile peste cap, spunând că nu este constituțional ce fac.

Cele două tipuri de alegeri, pe care, acum, Ciolacu și Ciucă le vor comasate sunt organizate de instituții diferite și pot interzice dreptul de a vota și de a fi ales pentru mulți cetățeni.

Mai mult, este necesară modificarea a nu mai puțin de cinci legi: legea alegerilor locale, a celor europarlamentare, Codul Administrativ, legea administrației locale și statutul aleșilor locali și legea alegerilor prezidențiale, pentru devansarea lor în luna septembrie, dacă luăm în calcul scenariul propus.Unde mai pui că modificarea acestor legi contravin prevederilor Comisie de la Veneția, care precizează că acestea se pot face cu cel mult cu un an înainte de alegeri.

Cu alte cuvinte, îi cam doare în… trei litere de ce vor românii. Important este să le fie lor bine. Lui Ciolacu, lui Ciucă și președintelui dumneavoastră, pe care vă amintesc că v-ați grăbit să-l votați nu o dată, ci de două ori.

E greu de crezut că până pe 26 martie, data limită până la care Guvernul poate emite Hotărâri de Guvern privind data alegerilor locale, va reuși să modifice toate legile mai sus enumerate.

Comasarea alegerilor, pentru a-i salva pe Ciolacu, Ciucă și Iohannis!

Demersul prostesc pus în scenă de marionetele de la PSD și PNL de a comasa alegerilor europarlamentare cu cele locale nu au fost făcute de frica AUR sau pentru a ridica în sondaje cele două partide. Nu! Singurul rost a fost acela ca președintele dumneavoastră să se asigure că „sclavii“ lui, Ciolacu și Ciucă, își salvează fotoliile și, astfel, îi asigură liniștea lui pentru a-și face apele pentru a o șterge pe o funcție babană după ce își termină mandatul de președinte.

Ciolacu și Ciucă au făcut prostia să declare că vor demisiona dacă pierd alegerile în fața AUR. Și dacă șeful PSD mai avea o șansă să se impună la mustață, Ciucă era ca și zburat de la șefia partidului, fiind cu multe procente în spatele AUR.

Acum, făcând alianță, sunt șanse destul de mari cei doi să se claseze în fața AUR și astfel să clameze un succes ce părea iluzoriu.

Dacă ar fi fost convinși că vor da cu AUR de pământ la alegeri, Ciolacu și Ciucă ar fi trebuit să-și asume un procent de peste 50%, doar că ei, în continuare, tremură ca nu cumva să ia bătaie, împreună, de la partidul lui George Simion.

Întrebat de demisia în cazul unui insucces, Ciolacu s-a limitat să spună că „va fi un scor foarte bun”, iar Ciucă a zis că „vom fi pe primul loc la alegerile europarlamentare”.

Important acum, pentru ei, pentru Ciolacu și Ciucă, nu este să scoată un scor mai bun decât la celelalte alegeri, adică peste 19 mandate, împreună, ci să fie peste AUR.

Cu alte cuvinte comasarea alegerilor este pentru a-i salva pe Ciolacu, Ciucă și Iohannis, nu pentru binele PSD și PNL.

sursa:https://stirilebzi.ro/comasarea-alegerilor-pentru-a-i-salva-pe-ciolacu-ciuca-si-iohannis-noi-restul-nu-contam-23862?utm_source=SBZI&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-POST&fbclid=IwAR0FffpDYwRiY6bCBHHYnQoPigeeIbkXHCjaqeX4xk7kXQ5IDOK6J6PbADk

RECLAMĂ
Articolul precedentCiudat, însă nu prea știe multă lume ce reprezintă semnul de circulație cu bulina neagră. Puțini șoferi cunosc răspunsul. Și nu, nu este vorba de intrarea într-un tunel
Articolul următor,,CONSTRUIRE, DOTARE ȘI AMENAJARE ȘCOALA GENERALĂ OCOLNA din comuna Amarastii de jos „