Acasă Stiri Cod portocaliu de vreme rea, prelungit pentru mai multe zone din ţară!...

Cod portocaliu de vreme rea, prelungit pentru mai multe zone din ţară! Anunţ din partea ANM, luni dimineaţă

1038
0

Meteorologii vin din nou cu veşti proaste! Codul portocaliu de vreme rea a fost prelungit, iar ANM a emis şi alte noi avertizări de vijelii, pentru întreaga ţară.

RECLAMĂ

Cod portocaliu: 24 iunie, ora 12 – 24 iunie, ora 23­
În județele Suceava, Botoșani, Neamț, Bacău, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Gorj, Vâlcea, Olt, Dolj, precum și în zona de munte a județelor Vrancea și Prahova instabilitate atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intervale cu averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii, grindină și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…70 l/mp.

Cod galben: 24 iunie, ora 10.30 – 24 iunie, ora 23
În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Informare meteo: 24 iunie, ora 10:30 – 25 iunie, ora 23
Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, luni (24 iunie) în cea mai mare parte a țării, iar marți (25 iunie) mai ales în regiunile sudice, estice și centrale. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp. Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării. Disconfortul termic se va accentua treptat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități, luni (24 iunie) local, îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, iar marți (25 iunie), pe arii relativ extinse în zonele de câmpie și de podiș.

Cod galben: 24 iunie, ora 23 – 25 iunie, ora 06
În intervalul menționat, în Oltenia, vestul și sud-vestul Munteniei, nordul și vestul Moldovei, vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

RECLAMĂ
Articolul precedentPovestea băiețelului stins, la 4 ani, de cancer: ”Mami, mă duc în cer și acolo mă joc până vii și tu, da?”
Articolul următorMăcel pe autostradă! Șapte motocicliști au murit, după ce o camionetă a intrat pe contrasens