Home VREMEA Cod galben de vânt puternic în judeţele Sibiu şi Caraş-Severin, în următoarele...

Cod galben de vânt puternic în judeţele Sibiu şi Caraş-Severin, în următoarele ore

225
0
loading...

Sunt în vigoare câteva coduri galbene pentru orele următoare.

loading...

În judeţul Caraş-Severin, vântul are intensificări serioase, atinge 70 km/h, iar în sud-estul ţării, Muntenia şi Dobrogea, este avertizare de lapoviţă cu depunere de polei. De asemenea, codul galbende  vânt este valabil și pentru mai multe localități din județul Sibiu.

Mare grijă dacă plecaţi la drum! Sâmbătă va fi, în continuare, foarte frig în sud, centru şi est. Mai apar ceva ploi, la munte va ninge şi vântul va accentua senzaţia de frig, dar în vest şi nord-vest prindem vreme mai bună. Maximele vor fi de la minus 1 la 14 grade. 

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea şi Bărăgan, vreme urâtă o să avem şi sâmbătă, acum este lapoviţă, peste zi o să mai plouă şi vântul mai are unele intensificări. Temperaturile urcă uşor. Vineri s-au înregistrat doar 2 grade în zonă.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, norii persistă, ploile apar temporar şi temperaturile trec uşor peste zero grade. Va fi frig, vântul va avea răbufniri frecvente, însă vineri am avut valori negative: la Bârlad au fost minus 5 grade peste zi.

Va fi foarte frig şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina. Nu sunt semne să se însenineze, vântul va sufla cu putere, iar temperaturile rămân foarte modeste.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş se anunţă vreme bună, cu temperaturi agreabile. La noapte, se ating 1…2 grade în zonă. Sunt puţine schimbări şi în vestul ţării. Vreme bună, aşadar, cu temperaturi obişnuite.

Şi în Transilvania se arată soarele, va fi ceva mai bine ca vineri, dar temperaturile rămân modeste pe flancul vestic al provinciei.

În schimb, în Oltenia nu prea e rost de vreme bună. Acum ninge pe zone restrânse, iar mai târziu, norii persistă, vântul mai are unele răbufniri şi o să plouă în zona deluroasă.

Şi prin sudul ţării prindem timp urât şi temperaturi modeste. Mai sunt ceva condiţii de lapoviţă acum, dimineaţa, iar mai târziu va picura temporar.

Vremea în Bucureşti

Şi în Bucureşti persistă frigul şi vremea urâtă. Dimineaţa mai sunt condiţii de lapoviţă, iar pe parcursul zilei va picura trecător. Presiunea atmosferică scade, vântul sporeşte senzaţia de frig, iar maximă se opreşte pe la 4…5 grade.

Vremea la munte

Şi la munte va fi foarte frig. Sâmbătă, în masivele sudice şi estice, va fi timp urât, cu temperaturi extrem de scăzute şi vânt insistent. S-a depus deja un strat de zăpadă de câţiva centimetri, iar la Bâlea Lac măsoară 25 cm. În Apuseni găsim vreme mai bună.

Prognoza pentru următoarele trei zile

Duminică, în Moldova, frigul persistă şi se ating cu greu 2…3 grade peste zi. În rest, percepem o uşoară încălzire, dar atmosferă va fi mohorâtă, cu burniţă prin sud şi est. Soarele va apărea prin centru şi vest.

Luni se anunţă chiar vreme caldă în vest, nord-vest şi centru, pe unde se păstrează timpul frumos. În rest, avem ploi locale şi un vânt activ prin sudul ţării.

Şi marţi mai vin ceva ploi, de această dată în centru şi vest. Va picura şi prin sud, vântul va mai avea unele intensificări, iar maximele ajung la 5 grade în Moldova.

Sursa: stirile protv

loading...