Acasă Stiri Carmen Dan a fost criticată de Traian Berbeceanu care i-a reproşat că...

Carmen Dan a fost criticată de Traian Berbeceanu care i-a reproşat că poliţistul ucis nu avea pistoalele de ultimă generaţie promise

851
0

Carmen Dan, după ce un poliţist a fost ucis în misiune: Legea pentru întărirea autorităţii poliţistului a fost atacată la CCR

RECLAMĂ

Ministrul de Interne, Carmen Dan a transmis condoleanţe familiei poliţistului decedat în misiune, în Timiş şi a subliniat că ”toţi colegii” sunt mobilizaţi pentru a-l prinde pe criminal. Carmen Dan a spus că a existat o lege care a fost aprobată în Parlament, dar care nu a intrat în vigoare deoarece a fost atacată la Curtea Constituţională. Legea prevedea întărirea autorităţii poliţistului.

Într-o intervenţie, duminică seara, la Antena 3, ministrul de Interne, Carmen Dan a vorbit despre incidentul din Timiş, în care un poliţist a fost împuşcat mortal în misiune.

”Vreau să transmit condoleanţe familiei şi camarazilor poliţistului ucis. Era un poliţist bun, cu 20 de ani de experienţă. Este un eveniment teribil pentru noi, cu care, din fericire, nu ne confruntăm prea des. Criminalitatea în ţara noastră nu are un caracter atât de violent, dar se întâmplă şi astfel de tragedii. Colegii mei sunt mobilizaţi până la ultimul pentru a-l prinde pe criminal. Din păcate, pe poliţistul ucis, tată a doi copii, nu îl mai putem aduce înapoi. Ne gândim ce putem face pentru familie, să îi ajutăm cum putem. Am avut o lege care a fost aprobată în Parlament, atacată la CCR, care nu a putut intra în vigoare. Cred că nu greşesc când spun că a fost cel mai dezbătut proiect de act normativ din ultimii doi ani. Această lege va face obiectul unei iniţiative parlamentare, eu nu renunţ ca acest pachet, care reprezintă un mijloc prin care întărim autoritatea poliţistului, să treacă şi să intre în vigoare” a spus ministrul Carmen Dan.

Un poliţist de 43 de ani de la Postul de Poliţie Recaş a fost împuşcat mortal, în misiune, de un bărbat căutat pentru tâlhărie. Mai multe echipaje de Poliţie, jandarmi şi mascaţi de la trupele special, îl caută acum pe agresor.

Sursa: news.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentMesaj dur al lui Traian Berbeceanu pentru ministrul Carmen Dan
Articolul următorPreşedinții de consilii județene vor fi aleși prin vot, de cetățeni. Anunțul Vioricăi Dăncilă