Acasă CoronaVirus Carantina în București, un scenariu extrem, dar foarte aproape. Ce soluții au...

Carantina în București, un scenariu extrem, dar foarte aproape. Ce soluții au oficialii

355
0

În Capitală e deja o săptămână de când numărul zilnic al cazurilor sare de 500. Oficialii caută acum soluţii pentru a nu închide tot oraşul, ci doar unele zone.

RECLAMĂ
  • Reprezentanţii prefecturii spun că Bucureştiul ar putea fi închis pe zone, în funcţie de anumite criterii
  • Carantinarea Capitalei va fi decisă de Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă

La o populaţie de peste două milioane de locuitori, Capitala ar putea fi carantinată când vom avea peste 6.400 de cazuri în 14 zile. Depăşirea acestui număr este inevitabilă.

Andreea Milea, reporter Observator: În prezent, în Capitală, rata de infectare este de peste 2,5 la mia de locuitori. Pentru a depăşi pragul de 3, este suficient ca în fiecre zi să fie raportate aproximativ 450 de cazuri noi însă în ultima săptămână au fost raportate zilnic peste 500 de noi infectări.

Reprezentanţii prefecturii spun că Bucureştiul ar putea fi închis pe zone, în funcţie de anumite criterii.

Mariana Stancu Ţipişcă, purtător de cuvânt Prefectura Capitalei: Sunt criterii adiţionale care vor fi luate în considerare atunci când se stabileşte măsura carantinării zonale: rata de infectare la populatia peste 65 ani, lipsa de complianţă a populatiei, atunci când se pune problema izolării la domiciliu. În momentul în care se constată că există focare.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: În contextul în care vom avea transmitere liberă, accentuată, cu o creştere exponenţială a numărului de cazuri se vor lua şi alte decizii. Deocamdată nu avem în discuţie carantinarea Bucureştiului.

Decizii cu care unii locuitori sunt de acord însă cei mai mulţi nu le văd benefice.

Sunt aspecte asupra cărora şi medicii atrag atenţia.

Adrian Marinescu, medic infecţionist: E clar că masca purtată din momentul în care am ieşit din casă şi până când ne-am întors e prima măsură, distanţarea, evitarea gesturilor sociale. Practic în aceste momente ar trebui să evităm acele deplasări care nu sunt obligatorii. În momentul in care ai multe cazuri intr-o zi, fiecare persoană nou diagnosticată are un nr mare de persoane cu care a venit în contact.

Carantinarea Capitalei va fi decisă de Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Dacă se va depăşi pragul de infectare, premierul a anunţat că prima măsură va fi închiderea şcolilor din Bucureşti

Sursa: observatornews.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentNorvegia – România 4-0. Haaland-show la Oslo! ”Tricolorii” lui Mirel Rădoi nu au avut reacție
Articolul următor”Am fost în perfuzii din 4 în 4 ore!” Strigătul disperat al unui pacient român infectat cu Covid-19 de pe patul de spital: ”E prima zi când pot să vorbesc!”