Acasă Stiri Alimente care favorizează apariţia cancerului: „Carnea, ca să fie frumoasă, se dă...

Alimente care favorizează apariţia cancerului: „Carnea, ca să fie frumoasă, se dă cu nitriţi“. Fructele şi legumele, bune doar dacă nu sunt tratate chimic

929
0

Între alimentaţia populaţiei şi cancer, ca boală, există, fără îndoială, o legătură strânsă. Specialiştii estimează că 30% din formele de cancer se datorează alimentaţiei.
Medicii spun că alimentaţia are un rol important în preîntâmpinarea cancerului. La ora actuală, potrivit studiilor specialiştilor, aproximativ 80% din produsele alimentare care se ambalează conţin organisme modificate genetic iar produsele din carne procesate conţin foarte mulţi conservanţi chimici, doar pentru a le face aspectuoase la raft, neglijându-se sănătatea consumatorului
CARNEA FRUMOASĂ DIN GALANTARE, RISC MARE DE CANCER
“Toată carnea din galantare, ca să fie frumoasă, adică să aibă aspect comercial, se dă cu nişte nitriţi, o substanţă cu amină, care dă nitrozamina, dovedită a fi substanţă cancerigenă. Şi atunci, orice om care cumpără carne de la galantare are un risc de cancer foarte mare, pentru că prospeţimea şi frumuseţea cărnii este dată de această substanţă chimică. Cum poate fi sănătos un salam care costă mai puţin decât materia primă?”, spune medicul nutriţionist Virgiliu Stroiescu.
Potrivit nutriţionistului, 30% din formele de cancer se datorează alimentaţiei. Astfel, DTT-ul (n.a. Dithiothreitol) este o substanţă cancerigenă pe care o găsim în carne în proporţie de 0,821%, în ulei de şapte ori mai puţin, în fructe şi legume de zece ori mai puţin, iar în cereale de 35 de ori mai puţin. De la acest exemplu simplu ne putem da seama că substanţele toxice sunt filtrate diferit de produse.
EVITAŢI PRODUSELE TIP FAST-FOOD
Mâncarea de tip fast-food, la care apelează din comoditate sau din lipsă de timp foarte mulţi români, este echivalentul unei bombe pentru organism. Se foloseşte o carne bogată în grăsimi saturate şi nitriţi, aceste din urmă substanţe fiind asociate cu diferite forme de cancer.

RECLAMĂ

Pus între două felii de pâine, un hot-dog este de două ori mai periculos pentru organism. Periculozitatea se triplează când această mâncare se completează cu băuturi răcoritoare care sunt un adevărat amalgam toxic de substanţe chimice, unele cancerigene.
ZAHĂRUL, CEL MAI TARE DROG LEGAL
De asemenea, consumul ridicat de zahăr, pe care îl regăsim în dulceţuri, în compoturi sau sucuri favorizează apariţia cancerului. Specialiştii spun despre zahăr că este unul dintre cele mai tari droguri legale, întrucât hrăneşte celulele maligne.

Făina albă rafinată este materia primă pentru foarte multe produse alimentare şi are un conţinut ridicat de carbohidraţi. Un consum regulat de glucide favorizează apariţia cancerului la sân la femei, după cum au descoperit cercetătorii.
BRÂNZA TOPITĂ, CANCERIGENĂ
Cam tot ce este procesat în materie de alimentaţie este preferabil de a se evita. Iar printre aceste produse se regăseşte şi brânza topită. În urmă cu patru ani, specialiştii de la protecţia consumatorilor au descoperit pe rafturile supermarket-urilor nu mai puţin de 61 de sortimente de brânză topită.

La analize, s-a descoperit că absolut toate conţin E-uri, respectiv substanţe cancerigene.
FRUCTELE ŞI LEGUMELE TRATATE CHIMIC, NESĂNĂTOASE
Din această cauză, organismul uman trebuie să-şi caute acel calciu organic, care este procesat de plante, fructe şi legume.
Medicii spun că educaţia alimentară este foarte importantă, mai ales în cazul tinerei generaţii.
“Obiceiurile alimentare ale copiilor se formează sub ochii părinţilor. Acolo unde se vrea, obiceiul alimentar poate fi schimbat”, afirmă medicul nutriţionist focşănean Maricica Franciuc, care recomandă în special lactatele, fructele şi legumele.
Însă nici acestea nu sunt toate sănătoase, pentru că în magazine întâlnim atât legume, cât şi fructe tratate chimic, care consumate în mod excesiv pot deveni nocive. Îngrăşămintele pe bază de azot pot determina în plantă o acumulare exagerată de substanţe numite azotaţi care trec în alţi compuşi numiţi azotiţi şi respectiv în nitrosamine. Acestea sunt substanţe cu potenţial cancerigen.

Sursa: Adevarul

RECLAMĂ
Articolul precedentVIDEO | Momentul în care o maşină este zdrobită la impactul cu un tren. Ce s-a întâmplat cu pasagerii autoturismului târât 50 de metri pe şine
Articolul următorPărintele Arsenie Boca îți spune de ce ai necazuri în casa ta. Ce să faci ca să scapi de rele