Alexia Eram obișnuiește să petreacă timp alături de familia sa, mai ales când vine vorba despre sărbători, fie că este Paște sau Crăciun. Fiica Andreei Esca a dezvăluit că aceste sărbători de iarnă le va petrece la Paris, cel puțin de Crăciun, la bunicii din partea tatălui.
Tânăra a povestit că acolo, în Franța, familia are niște tabieturi, pe care le respectă cu sfințenie toată lumea. La masa de Crăciun nu lipsește carnea de curcan din meniu și nici brânza, de mai multe feluri.
Alexia Eram are meniu special de Crăciun, în Paris
“La masa din Paris, cam tot timpul, avem curcan. (…) Tot timpul când am avut sărbători, adică avem ori niște aperitiv, apero, că întâi stăm la apero, cu un pahar de șampanie, cu niște alune acolo și niște dischete din astea cu somon și creme fresh (…), după aia ne așezăm la masă, dar sunt mult mai sofisticați, să știi.
Adică avem niște tabieturi… avem niște suporturi de șervețele, fiecare are suportul lui. Se știe, fiecare din familie are suportul lui, bunica cred că are… nu știu, regină, eu am contesă, adică… și ne uităm cu lupa acolo, să vedem câte chestii are coroana, ca să vedem care e al nostru.
Și după aia avem niște aperitive, curcan cu niște cartofi la cuptor, salată tot timpul. Se pune câte puțin ca să se termine din farfurie și după aia dacă mai vrei, îți mai pui. Nu ca la noi, pui mult, și nu mai termini. Deci pe mine mă ceartă, dacă nu-mi termini tot: “Păi cum… ți-ai pus, atât mănânci, aia e!”. După aia avem brânză, mai multe tipuri, un platou așa, niște fructe, un desert dacă vrea bunicul să facă desertul lui armenesc, e un fel de colivă (…), nu știu, cu niște fructe înăuntru.
Sincer, nu e aproape stilul meu, dar el e fericit și gustăm de la el. Cam asta e… aaa, și ca un ceai calmant, așa. Cam asta e, foarte simplu… și de Crăciun, evident, foie gras!”, a declarat Alexia Eram, în cadrul podcast-ului Sheets Talks.