Acasă Stiri Alertă meteo de vijelii, ploi și grindină. Coduri galben și portocaliu în...

Alertă meteo de vijelii, ploi și grindină. Coduri galben și portocaliu în aproape toată țara

642
0

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări meteo cod portocaliu și galben. Vor fi ploi puternice, vijelii și grindină în cea mai mare parte a țării.

RECLAMĂ
  • Meteorologii au emis cod portocaliu de vreme severă pentru cea mai mare parte a țării.
  • ANM anunță ploi în București, duminică după-amiază și luni.

Un cod portocaliu a fost emis pentru intervalul 19 iulie, ora 10:00 – 19 iulie, ora 21:00, privind cantități de apă însemnate și instabilitate atmosferică accentuată.

În Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, local în nordul Munteniei și în vestul Moldovei, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și grindină. Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp.

Un cod galben, emis pentru perioada 19 iulie, ora 10:00 – 19 iulie, ora 21:00, vizează instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, local în Moldova, Muntenia și estul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Un cod portocaliu a fost emis pentru perioada 19 iulie, ora 21:00 – 20 iulie, ora 10:00, privind cantități de apă însemnate. În estul Transilvaniei și local în Maramureș, vestul Moldovei și în nordul Munteniei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă, îndeosebi prin acumulare, vor depăși 40 l/mp și, pe arii restrânse 60 l/mp.

Un cod galben a fost emis pentru 19 iulie, ora 21:00 – 20 iulie, ora 10:00, privind instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, în Transilvania, Maramureș, Muntenia, vestul Moldovei și nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

Un alt cod galben a fost emis pentru intervalul 20 iulie, ora 10:00 – 20 iulie, ora 21:00, privind instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în Dobrogea, Moldova, Transilvania și local în Muntenia și Maramureș vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…50 l/mp, potrivit ANM.

Ploi în București, duminică după-amiază și luni

Începînd din a doua parte a zilei de duminică (19 iulie) și până la sfârșitul zilei de luni (20 iulie) vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului astfel încât la rafală se vor atinge 40…50 km/h.

Temperatura maximă va fi duminică de 30…32 de grade, iar luni de 26…28 de grade. Temperatura minimă se va situa între 17 și 19 grade.

Sursa: observatornews.ro

RECLAMĂ
Articolul precedentDan Petrescu a lovit primul, acum a venit și replica lui Cristiano Bergodi
Articolul următorTragedie pe Transfăgărășan, șofer mort după ce s-a înfipt cu mașina într-o stâncă