Acasă Stiri Afaceriștii care livrează semințe de cannabis în România, salvați de DIICOT /...

Afaceriștii care livrează semințe de cannabis în România, salvați de DIICOT / „Fapta nu există!”

268
0

Procurorii DIICOT susțin că afaceriștii care vând semințe de cannabis din soiuri ce au THC de peste 25% nu încalcă nicio lege, cu toate că, potrivit unor norme UE, importul semințelor de cânepă din soiurile ce depășesc 0,2% THC este strict interzis.

RECLAMĂ

Întrebați de jurnaliștii SPYNEWS.ro dacă au luat vreo măsură în cazul afaceriștilor care vând pe internet semințe de cannabis ce pot fi cultivate oricând și de către oricine, procurorii DIICOT au susținut, într-un document oficial, că au avut un dosar în lucru, însă l-au clasat, pe motiv că „fapta nu există”. În cadrul aceleiași solicitări, jurnaliștii SPYNEWS.ro au întrebat câți dintre cultivatorii de cannabis prinși de DIICOT în 2022 au achiziționat semințe de pe site-urile respective, însă procurorii au susținut că aceste informații nu sunt de interes public.

Cu toate că cei care vând semințe de cannabis susțin că acestea sunt simple obiecte de colecție și că nu încurajează plantarea lor, pe site-urile respective sunt comercializate și tăvițe pentru rulat joint-uri.

De asemenea, pe aceleași site-uri care funcționează cu verde de la DIICOT se precizează și conținutul de THC al soiurilor de cânepă ce pot răsări din semințele vândute pe post de „suvenir”.

Deși semințele nu conțin THC, legile UE par destul de clare în privința importului semințelor de cânepă, fie că sunt destinate cultivării, fie că au alte întrebuințări. Iar legile nu se referă la conținutul de THC din semințe, ci la conținutul de THC al soiurilor de cânepă, care ar trebui să fie maxim 0,2%.

sursa: https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/afaceristii-care-livreaza-seminte-de-cannabis-in-romania-salvati-de-diicot-fapta-nu-exista-315136.html

RECLAMĂ
Articolul precedentAdrian Mititelu Jr. și-a scos panteruța la plimbare! Afaceristul știe cum să facă o femeie fericită
Articolul următorA mai murit un rănit după expoziile de la Crevedia! Patru persoane au pierdut lupta cu viața în urma tragediei