Acasă Stiri Acum s-a aflat! Hotărâre de ultimă oră în cazul șoferului drogat de...

Acum s-a aflat! Hotărâre de ultimă oră în cazul șoferului drogat de la 2 Mai. Ce se va întâmpla cu Vlad Pascu, după ultima acuzație primită: „S-a făcut dreptate” >>

618
0

Vlad Pascu nu va scăpa de închisoare! Tânărul de 19 ani care a omorât doi studenți va fi judecat după legea AnastasiaVlad Pascu se confruntă în aceste momente cu consecințele faptelor sale! Tânărul care s-a urcat drogat la volan și a omorât doi studenți în vârstă de 20, respectiv 21 de ani, se află în arest preventiv și trece prin clipe dureroase din cauza sevrajului de substanțele stupefiante.

RECLAMĂ

În cursul dimineții de 19 august 2023, Vlad Pascu se urca la volanul mașinii sale de lux, fără a se gândi că în urmă cu scurt timp consumase 6 substanțe interize, care îi puteau afecta capacitatea de a conduce. La intrarea în stațiunea 2 Mai, băiatul a lovit cu mașina 8 tineri care se deplasau pe marginea drumului, iar doi dintre ei și-au pierdut viața. Fără a le oferi vreun ajutor, băiatul de 19 ani a întors bolidul și a fugit de la locul faptei, însă a fost prins de polițiști în Vama Veche.

Inițial, Vlad Pascu fusese acuzat de omor din culpă, vătămare corporală din culpă și fugă de la locul accidentului. Pe măsură ce ancheta s-a desfășurat, acuzațiile i-au fost extinse și includeau conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

Drept urmare, el nu va mai putea scăpa de pedeapsa cu închisoare deoarece va fi supus prevederilor Legii Anastasia, care stipulează că indivizii care conduc sub influența alcoolului sau drogurilor și cauzează accidente soldate cu decese vor fi închiși. 

Legea Anastasia, promulgată pe 7 iulie de președintele Klaus Iohannis, stipulează că șoferii care conduc sub influența alcoolului, drogurilor sau fără permis de conducere și provoacă accidente mortale vor fi direct închiși. Această lege a fost propusă inițial de senatorul PSD Robert Cazanciuc, fost ministru al Justiției.

„De o lună de zile, băutura şi drogurile la volan îi vor duce la închisoare pe cei care până acum se puteau folosi de portiţe ale legii. Nu mai există portiţe, ci doar porţi mari ale închisorilor unde criminalii trebuie să rămână atâta timp cât este necesar pentru ca în numele victimelor societatea să considere că s-a făcut dreptate. (…) Am fost întrebat de foarte mulţi oameni în aceste zile dacă Legea Anastasia este în vigoare. Un zvon, lansat din confuzie sau ticăloşie, privind intrarea în vigoare de anul viitor a creat din nou sentimentul că cei cu resurse, cei care ştiu să se descurce scapă de pedeapsa cuvenită, închisoarea, chiar şi în situaţia în care omoară oameni folosind un autoturism pe post de armă. (…) Nu, autorul tragediei de la 2 Mai nu va scăpa de închisoare după ce va fi condamnat definitiv de o instanţă de judecată. Legea Anastasia, Legea 213/2023, a fost publicată în Monitorul Oficial din 10 iulie şi a intrat în vigoare trei zile mai târziu, la 13 iulie”, a scris Robert Cazanciuc pe Facebook, în urmă cu 5 zile.

Sursă foto: Știrile PRO TV

RECLAMĂ
Articolul precedentO nouă metodă de înșelătorie pe litoralul românesc. Mare atenție dacă vreți să nu rămâneți fără bani. O turistă a pățit-o și a alertat pe toată lumea —
Articolul următor8 Septembrie Ziua Comunei Stoina / Gorj