Home Stiri Accident înfiorător în Slovacia. 12 morţi, printre care și elevi, după ce...

Accident înfiorător în Slovacia. 12 morţi, printre care și elevi, după ce un autobuz s-a ciocnit de un camion

315
0
loading...

Accident extrem de grav în Slovacia. Un camion plin cu pietriș s-a izbit puternic de un autocar în care erau mai mulți elevi de liceu. Cel puțin 12 persoane au murit, între care și patru minori.

loading...
loading...

Accidentul s-a produs în jurul orei 15:00, în apropierea localității Nitra, din vestul Slovaciei, situată la circa 70 de kilometri de Bratislava. Din primele informații, un camion supraîncărcat s-ar fi dezechilibrat în timpul deplasării, posibil pe fondul condițiilor meteo nefavorabile, acroșând din spate autobuzul plin cu persoane.

În urma impactului, autobuzul s-a răsturnat într-un șanț, strivind mai multe victime.

Potrivit presei locale, 12 persoane au murit, iar alte 20 au fost rănite, dintre care cel puțin trei sunt în situație critică. Autoritățile încă nu au un bilanț oficial

Ministrul slovac de Interne și cel al Sănătății au sosit la fața locului, pentru a coordona eforturile de salvare. Premierul Slovaciei, Peter Pellegrini, care se află într-o vizită oficială în Cipru, a declarat că se va reîntoarce în țară de urgență.

“E o situație cu adevărat extraordinară. Medicii de la serviciile de urgență și Crucea Roșie intervin la fața locului. Am adus toate echipamentele necesare”, a declarat un oficial care se ocupă de operațiune, potrivit cas.sk.

Circa 30 de pompieri au sosit la fața locului, alături de medici, paramedici și polițiști. De asemenea, a fost adus și un elicopter, pentru preluarea victimelor. Un cort a fost instalat de către pompieri pentru facilitarea intervenției.

Accident în Slovacia

Vezi 4 imagini în Galerie

Mai mulți psihologi din cadrul poliției s-au mobilizat pentru a oferi primul ajutor persoanelor traumatizate, dar și pentru a asista rudele îndoliate.

Sursa: observator

loading...
loading...