Home Stiri A început ninsoarea în Bucureşti! ANM: “Va fi strat de zăpadă 15...

A început ninsoarea în Bucureşti! ANM: “Va fi strat de zăpadă 15 centimetri, polei şi lapoviţă”

310
0
loading...

Au apărut primii fulgi de zăpadă în Bucureşti, joi dimineaţă, după ce până acum am avut o iarnă cu temperaturi de primăvară.Ninge joi în unele zone din Capitală, mai exact în nord, la Pipera, dar şi în zona Bucur Obor.

loading...

Meteorologii spuneau că vremea va începe să se răcească în unele zone din ţară şi au prognozat ninsori pentru zilele viitoare.

Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza meteo pentru februarie 2023 şi aflăm că urmează o vreme neobişnuită în luna care vinePotrivit meteorologilor Accuweather, începutul de iarnă din acest an a fost unul mai neobişnuit, cu temperaturi de primăvară, iar luna februarie pare una atipică, din ce spun meteorologii.

Lapoviță și polei în Capitală până vineri, când începe să ningă

Precipitații de joi din Capitală vor favoriza depunerile de polei. 

De vineri, începe să ningă, iar stratul de zăpadă va măsura 8-15 centimetri, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Cerul va fi noros și temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (10-15 l/mp), în cursul zilei de joi. Acestea vor fi îndeosebi sub formă de lapoviță și ploaie, astfel încât vor fi favorizate depunerile de polei. 

Vântul se va intensifica treptat și se vor înregistra rafale de 45-50 km/h. Temperatura minimă, fară variații semnificative, va fi de 2-3 grade.

De vineri până duminică, vremea se va menține închisă, cu precipitații însemnate cantitativ (în medie se vor acumula 20…25 l/mp). 

Acestea vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, când și vântul avea intensificări, cu rafale de până la 45-55 km/h.

Din noaptea de vineri spre sâmbătă vor predomina precipitațiile sub formă de ninsoare umedă, astfel încât până în dimineața zilei de duminică, stratul de zăpadă depus va avea grosimi variabile, în general de 8-15 cm, iar vântul va slăbi treptat în intensitate. 

Temperatura aerului nu va avea variații semnificative și va fi de 0-2 grade.

În ce priveşte prognoza Accuweather pentru februarie, meteorologii nu vin cu veşti bune.

În ultimii ani, vremea a fost, în decembrie și ianuarie, mult mai călduroasă decât eram obișnuiți.

Cu toate acestea, românii sunt obișnuiți ca luna februarie să fie, totuși, rece, însă meteorologii Accuweather ne informează că lucrurile nu vor sta așa cum ne-am putea aștepta.

sursa:https://www.antena3.ro/meteo/ninsoare-bucuresti-26-ianuarie-2023-664018.html

loading...